Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prezieravý bezdomovec! Kradol, aby sa v base najedol
Zdielať na

Prezieravý bezdomovec! Kradol, aby sa v base najedol

Tridsaťpäťročný Jaro je v Humennom bezdomovcom štyri roky. Za posledné dni nič nejedol, išiel preto kradnúť. Už vopred mal pripravený plán a na druhý deň sa na miesto činu vrátil. Humenskí policajti ho tam chytili a obvinili z krádeže. Prezieravý Jaro veľmi dobre vie, že ak skončí vo väzení, jedlo dostane trikrát denne.

Vlámal sa do nemocnice

Bezdomovec Jaro prespáva v blízkosti areálu nemocnice. Kradnúť preto nechodil ďaleko. V noci si to s kladivom v ruke namieril rovno na infekčné oddelenie.

So ženou chodí žobrať každý deň. V poslednom čase sa im ale nedarilo a nemali čo jesť. "Som na ulici. Keby ste boli na mojom mieste... žena hladná, čo sme jedli? Tri dni už nič," bráni sa bezdomovec.

"Prineseným kladivom rozbil jedno z okien a vošiel dnu. Následne odtiaľ ukradol tri kovové nemocničné stolíky, ktoré povyhadzoval cez okno," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

V base je mu vraj lepšie

Stolíky chcel predať v zberných surovinách. Tvrdí, že veľa by za ne nedostal. Krádežou si chcel preto pomôcť úplne inak. Hladovať viac nechce. Štyrikrát bol vo väzení, a tak veľmi dobre vie, že tam by mal o jedlo postarané.

Jaro preto ukradnuté stolíky v noci nechal pri pavilóne interného oddelenia a zámerne si pre ne prišiel až ráno. "Nasledujúci deň si pre ne prišiel s vozíkom a naložil ich, tu však už bol prichytený policajnou hliadkou," doplnil Džobanik. 36-ročný bezdomovec je stíhaný na slobode. Humenský vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu krádeže.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy