Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nebuďte leniví. Môže vás to stáť život!
Zdielať na

Nebuďte leniví. Môže vás to stáť život!

Niektorí ľudia sú nepoučiteľní. Aj napriek zákazu a častým upozorneniam neustále porušujú zákon, len aby si ušetrili pár krokov. Namiesto priechodu pre chodcov neraz preliezajú zábradlia, absolvujú prekážkový beh cez frekventovanú cestu. Ohrozujú tým nie len seba, ale aj ostatných.

Pre pár minút obrovské riziko

Pri frekventovaných nákupných centrách  si ľudia často krátia cestu aj napriek vybudovaným nadchodom alebo podchodom, krížom cez nebezpečnú cestu. Pre pár minút riskujú svoje životy.

Strašia ich len policajti

Policajti krajského dopravného inšpektorátu na území bratislavského kraja vykonávajú osobitné kontroly často, pričom sa zameriavajú aj na nemotorových účastníkov cestnej premávky a chodcov.

Kým však takýto chodci nevidia policajtov, nezáleží im na tom a nepovažujú to za ohrozenie. Tento čin však nielen, že je nezodpovedný, ale aj mimoriadne  riskantný.

Najskôr bež, potom plať

Málokto z chodcov ,ale tuší, že takýto adrenalín, v prípade že sa vám podarí prebehnúť na druhú stranu a zadrží vás hliadka, aj niečo stojí. V takomto prípade môže byť chodcovi na mieste udelená bloková pokuta až do výšky 60€

Riskovať sa neoplatí

Policajti od začiatku tohto roka do nedele 1. júla evidujú viac ako 6 400 dopravných nehôd, na ktoré doplatilo životom 31 chodcov. Policajné štatistiky sú nekompromisné. Rozhodne sa riskovať pre pár sekúnd neoplatí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy