Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Traja neplavci sa topili na Orave, medzi nimi dieťa (8)!
Zdielať na

Traja neplavci sa topili na Orave, medzi nimi dieťa (8)!

Neuveriteľné! Dvaja muži, jeden z nich otec a malé dievčatko, školáčka Zuzka sa prevážali po Oravskej priehrade na skútri. Keď nezvládli zákrutu, všetci skončili vo vode a skúter im utiekol. Nič by sa možno nebolo stalo, keby - a teraz dobre počúvajte - vedel aspoň jeden z nich plávať! Prázdniny by sa nebyť plavčíkov mohli skončiť tragicky!

Nezvládli zákrutu, skončili vo vode

"Išli sme na skútri, nevytočili sme ale zákrutu... Bála som sa," popisuje strašné chvíle poľská školáčka Zuzka. Tá totiž s ockom a ďalším mužom pokúšali vody Oravskej priehrady, prevážali sa na skútri a bláznili. Prázdniny plné zábavy, slnka a vody sa však zvrátili - keď popadali všetci traja turisti z Poľska do vody bez toho, aby vedeli plávať.

Ani jeden z trojice nevedel plávať!

Ocitli sa tak asi 150 metrov od brehu, v približne 5 metrov hlbokej vode. Začali mávať a pokrikovať, čo si plavčíci všimli. "Sadli sme do člna obaja a utekali k nim," informoval plavčík Vladimír Jakúbek. "Jeden pán bol úplne v panike, nevedel, čo má robiť. A ešte sa držal toho dievčatka."

A hoci mali muži na sebe vesty, mohli sa utopiť. Neboli totiž dimenzované na počet kilogramov. "Na každej veste máte napísanú kapacitu," dodáva plavčík. Poliakov, ktorí sa tak druhýkrát narodili, dopravili plavčíci bezpečne na breh....

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy