Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chlapec (13) zjedol susedom psa. Vraj bol hladný...
Zdielať na

Chlapec (13) zjedol susedom psa. Vraj bol hladný...

Je kríza, nemáme čo jesť a sme hladní. Väčšinou týmito slovami sa začína príbeh ukradnutých psov. Kým pred časom obyvatelia osád o tejto téme nechceli ani počuť, dnes o jedení domácich miláčikov hovoria otvorene. Stále si však neuvedomujú, že večera z chlpáča je trestným činom.

Chlapec sa k činu priznal

Osemmesačného belgického ovčiaka si majitelia priviazali k búde, do rána im zmizol. Ukradnúť ho mal iba 13-ročný chlapec. Psa si vyhliadol u svojich susedov, ktoré si prázdne miesto všimli až ráno. 

"Nemali sme, čo jesť, tak som ho zobral. A čo som s ním spravil? Uvaril som ho," povedal tínedžer. Ako chlapec ďalej priznal, psa zabil úderom sekery do hlavy. Potom ho odtiahol ďalej, kde ho mal vypitvať a zobrať domov.

Trestne stíhať ho nebudú

Miestni tvrdia, že páchateľ psa nemohol vziať, uvariť a zjesť sám. No on tvrdí, že to urobil bez pomocníkov. "Policajti zo Spišských Vlách vypátrali páchateľa tohto skutku. Krádežou vznikla majiteľovi škoda 700 €," potvrdila košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Policajti našli u páchateľa zo psa už len kožu. K činu sa priznal. Keďže má 13 rokov, trestné stíhanie mu zatiaľ nehrozí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Belgický ovčiak_pes_osada_Rómovia_uviazaný

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy