Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Obľúbená učiteľka mala týrať chlapčeka (5). Primátor sa unáhlil...
Zdielať na

Obľúbená učiteľka mala týrať chlapčeka (5). Primátor sa unáhlil...

Ústa zalepené lepiacou páskou, zviazané dieťatko. Takto sa mala podľa obvinení rodičov správať učiteľka v istej prešovskej materskej škole k jednému z detí. Okamžite preto napísali primátorovi sťažnosť a veci sa dali do pohybu. Teraz, teda po pol roku, však vyšlo najavo, že o žiadne týranie nešlo. Primátor sa ospravedlnil a školské odbory sa zhodli v tom, že zverejnenie prípadu bolo unáhlené...

Zviazaný a s prelepenými ústami

Primátor totiž ešte v januári tohto roka dostal sťažnosť od rodičov. List ho ale poriadne šokoval. "Keď som prvýkrát videl ten list, tak som sa posadil do kresla. Keď som si ho poriadne prečítal, tam ma z toho kresla adrenalín vystrelil," komentoval vtedy Pavel Hagyari.

Podľa neho mala učiteľka používať doslova stredoveké metódy týrania a trestania. "Že bolo dieťa zviazané, že malo ústa zalepené lepiacou páskou." Učiteľku si však obhajovali jej kolegyne, vraj bola jednou z obľúbených. Údajne pri práci používala formu zážitkového učenia, čo je hrou "na niečo". A témou, kvôli ktorej došlo k sťažnosti, bolo nebezpečenstvo ohrozovania cudzími ľuďmi.

Učiteľka sa nechala spútať a vyslobodiť deťmi, aby ukázala, aké to je. Chlapček si to chcel vyskúšať údajne tiež. Mal sa smiať a pred všetkými robiť divadlo. Nikto mu však nezväzoval ruky za chrbtom a neprelepoval ústa. Učiteľka sa tiež čudovala, prečo dieťaťu rodičia uverili, keď ju sami upozorňovali, že si rád vymýšľa.

Skončilo najhoršie obdobie

"Som nikdy nečakala, že to vo svojom živote zažijem. Zničí mi to život... Jednoducho si budem za tým stáť, aby pravda vyšla najavo," povedala v telefonáte ešte v januári utrápená učiteľka.

Po polroku sa totiž ukázalo, že mladá žena nikoho netýrala. Primátor sa jej osobne ospravedlnil a vyjadril poľutovanie. Pre učiteľku sa tak skončilo najhoršie obdobie života. Obe strany, ako aj školské odbory sa zhodli v tom, že januárové zverejnenie tohto prípadu bolo unáhleným krokom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy