Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Pohreb obetí hurbanovskej masakry. Policajné manévre...
Zdielať na

Pohreb obetí hurbanovskej masakry. Policajné manévre...

Od vyčíňania mestského policajta Milana Juhásza v Hurbanove prešlo už niekoľko dní. Polícia doteraz k prípadu neprezradila nič konkrétne, napriek tomu, že páchateľa zadržala ešte v deň streľby. Motív jeho besnenia je tak stále neznámy.

"Polícia bude v spolupráci s obcou samozrejme dohliadať na pokojný priebeh pohrebu," informoval hovorca prezídia policajného zboru Michal Slivka. Či pôjde o špeciálne bezpečnostné opatrenia z väčším počtom mužov polícia neupresnila. Všetky riziká má však podchytené. Termín pohrebu bude až takmer po dvoch týždňoch od masakra.

Musel spraviť poriadok

"Podľa všetkého by to malo byť v piatok 29. júna v dopoludňajších hodinách," povedala primátorka Hurbanova Margita Zemková. K tragédii došlo 16. júna v predpoludňajších hodinách. Mestský policajt vošiel do dvora miestnych rómov a strieľal na všetko, čo sa pohlo. Bilancia sú 3 obete a dvaja podstrelení. Z toho jeden je stále v kritickom stave. Juhász na súde uviedol, že sa ráno zobudil s tým, že musí ísť s nimi spraviť poriadok.

"Nič nepovedal, že išiel do vnútra a zabil," hovorí sestra obete. Alarmom je však stále avizovaná odveta zo strany pozostalých. Polícia je preto stále v pozore a pri dome pozostalých sú neustále hliadky. Či je pod kontrolou aj rodina páchateľa, polícia neuviedla. Jej prítomnosť na pohrebe ale primátorka oceňuje. "Polícia je v pohotovosti od tej udalosti, ktorá sa odohrala," povedala primátorka.

Na slobodu sa nikdy nedostane

Rodina strelca podľa primátorky na pohrebe pravdepodobne nebude. Očákávajú však veľmi silné emócie, ktoré si v kombinácii s teplom môžu vyžiadať zásah záchranky. Na motív vyčíňania policajta mimo služby si ešte počkáme. Polícia totiž stále mlčí. "V prípade naďalej prebiehajú procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie," hovorí Slivka.

Teraz už bývalý mestský policajt, ktorý momentálne sedí vo väzbe v Leopoldove, sa na slobodu zrejme už nikdy nedostane. Za vraždu 3 ľudí a podstrelenie ďalších dvoch mu totiž hrozí doživotie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy