Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Opitý vodič zrazil troch ľudí a ušiel!
Zdielať na

Opitý vodič zrazil troch ľudí a ušiel!

Polícia pátra po vodičovi modrého auta, ktorý v noci zrazil troch chodcov a z miesta nehody ušiel. Asi hodinu po polnoci išla skupina piatich mladých ľudí po pravom okraji cesty za obcou Mokrý Háj smerom do Skalice. V neprehľadnej ľavotočivej zákrute, kde je rýchlosť obmedzená na sedemdesiatku, troch z nich zrazilo zatiaľ neznáme auto.

Asi 20-tka mladých ľudí sa išla zabávať do neďalekej obce Mokrý háj, kde jeden z partie oslavoval narodeniny. Po jednej hodine ráno sa však skupinka piatich mladých ľudí rozhodla ísť pešo domov do Skalice. Keď vychádzali z poľnej cesty zoradili sa za seba a postupovali po krajnici smerom na chodník.

Odrazu sa ale na nich z ľavotočivej zákruty vyrútilo auto a vrazilo do mladíka, ktorý išiel v strede. Toho odhodilo a potom nabralo 17-ročnú Táňu, ktorú náraz odhodil asi 20 metrov do priekopy. Prvého, a to 20-ročného Romana nabral zrejme na kapotu a z auta spadol po vyše 30 metrov od zrážky. "Ani neviem, kto do nás narazil. Som ani nevedel, čo sa stalo až potom, keď začali kričať. Mňa to štrajchlo," povedal jeden zo zranených mladíkov.

Obaja sú v kritickom stave

Sedemnásťročné Táňa a dvadsaťročný Roman zo Skalice utrpeli veľmi vážne zranenia, vrtuľník ich previezol do nemocnice v Bratislave. "Pacient má ťažké, mnophopočetné poranenia. Je v umelom spánku a jeho stav je ťažký," uviedla hovorkyňa FNsP Petra Maťašovská. "17-ročná pacientka utrpela mnohopočetné poranenia. Jej zdravotný stav je kritický a je na komplexnej liečbe," okomentovala zdravotný stav Táni Dana Kamenická z detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. 25-ročný muž skončil s ľahšími zraneniami v skalickej nemocnici.

Z miesta nehody ušiel

Vozidlo zišlo po náraze z cesty, asi dvadsať metrov išlo po tráve, potom sa dostalo naspäť na cestu a z miesta nehody odišlo. Polícia na mieste zaistila stopy, ktoré odoslala na expertízu.

Polícia vodiča vypátrala

Polícia vypátrala vodiča, ktorý pri nočnej dopravnej nehode za obcou Mokrý Háj v okrese Skalica zrazil troch chodcov a z miesta nehody ušiel. Dvanásť hodín po nehode zistili 30-ročnému mužovi z Mokrého Hája v dychu približne 0,4 promile alkoholu. Polícia zaistila aj modrý Volkswagen Sharan, ktorým chodcov zrazil. Auto si schoval u známeho v tej istej obci.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy