Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodič vrazil do skupiny cyklistov, jeden (†49) neprežil
Zdielať na

Vodič vrazil do skupiny cyklistov, jeden (†49) neprežil

Mladý šofér z Maďarska vrazil pri Štúrove do skupinky cyklistov. Z piatich športovcov, rovnako z Maďarska, jedného usmrtil a ďalším dvom spôsobil ťažké zranenia. Alkohol mu síce polícia v dychu nenamerala, svedkovia však hovoria o rýchlej a riskantnej jazde.

Mladý šofér išiel podľa svedkov prirýchlo

"Keď sme vyšli zo zákruty, bol mrak prachu a jeden cyklista bol ešte vo vzduchu a druhí dvaja už ležali na kraji cesty zrazení..." "My sme išli do Štúrova. On tam hore vybehol na okraj cesty a prešiel na ľavú stranu a normálne sa otočil na ceste, že mu gumy praskali." Takto popisujú chvíle hrôzy vodiči svedkovia.

Len 19-ročný István sa totiž s piatimi svojimi rovesníkmi z maďarského Ostrihomu prišli na Slovensko zrejme len povoziť a skončilo to takouto tragédiou. Tesne za Štúrovom nezvládli zákrutu a vrazili do skupinky piatich cyklistov. Troch zrazili ako kuželky....

Jeden mŕtvy, dvaja ťažko ranení

Je priam neuveriteľná náhoda, že tak ako posádka auta aj skupina cyklistov boli občania Maďarska. 49-ročný Csaba po náraze zomrel na mieste, 35-ročného Tamása previezli vrtuľníkom do nitrianskej nemocnice a 50-ročného Györgya sanitka odviezla do ostrihomskej nemocnice.

Šťastie mali len mladí manželia, išli totiž v kolóne ako prvý a posledný. Vďaka tomu sa vyhli nárazu šialeného jazdca. "Bola to len frajerina, išli veľmi rýchlo. Dalo sa vidieť, že mladá partia už keď nás predbiehala, tak sa na nás vyškierala cez okná," popisuje riskantnú jazdu mladých aj ďalší rozčúlený vodič. Vodiča teraz čaká trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy