Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nechutné! Pes rušil majiteľa pri futbale, zabil ho
Zdielať na

Nechutné! Pes rušil majiteľa pri futbale, zabil ho

Pes, ktorého starší manželský pár choval na záhrade svojho rodinného domu, zaplatil za štekot životom. Muž s ortopedickou palicou podľa svedkov vybehol von a začal malého psíka mlátiť aj kopať. Obyvatelia Pezinka sú zhrození.

Tragédia sa odohrala v jednom z rodinných domov v Pezinku. Pes sa údajne previnil tým, že skučal počas futbalového zápasu. V inkriminovaný deň celý čas pršalo a malý, asi 3-ročný oriešok sa hlasno pýtal do domu. Búrka ho poriadne vystrašila. Jeho majiteľ však podľa svedkov nemal pre psíka žiadne pochopenie.

Udrel ho palicou

"Vybehol von, psa ukľudnil tým, že ho buchol palicou," hovorí kristína. Potom ho údajne zdvihol a začal ním trieskať o stenu betónov ho plotu. Následne na to psíkovi uštedril ešte niekoľko kopancov. "Zranenie hlavy, vykrvácal," uviedol zverolekár Roman Strieženec. 

Brutalitu sledovali ľudia

Brutálny čin dôchodcu videli desiatky obyvateľov susedného paneláku. Priamo z balkónov a okien. "To bol strašný piskot, on až plakal," spomína svedok. Susedia si čin starého pána nevedia vysvetliť. Nikdy pred tým s ním žiadne problémy nemali a o svojho psa sa príkladne staral. Dnes mu však nedokážu prísť na meno.

Muža ešte neobvinili

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin týrania zvierat. Muža však ešte neobvinili. Splniť skutkovú podstatu trestného činu je v našej legislatíve veľmi problematické. "Obzvlásť brutálnym spôsobom, verejne, neviem ako, otázne je, či to spáchal opakovane v priebehu 12-tich mesiacov. Je potrebné, aby zákon konečne začal vnímať zvieratá ako živé tvory a nie ako veci," uviedla Romana Klimeková z OZ Pes v núdzi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy