Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jaroslav (73) si strelil do hlavy na synovom hrobe
Zdielať na

Jaroslav (73) si strelil do hlavy na synovom hrobe

Mimoriadne krutým spôsobom sa rozhodol odísť z tohto sveta 73-ročný Jaroslav z Trenčína. Jatočnou pištoľou si strelil do hlavy. Urobil tak na hrobe vlastného syna, ktorý pred jedenástimi rokmi zahynul pri autonehode.

Prestrelili si pravý spánok

Starší pán mal podľa všetkého svoj zúfalý počin vopred naplánovaný. V Trenčíne nastúpil do taxíka a najprv sa nechal zaviezť do predajne s poľovníckymi potrebami. Tam si kúpil jatočnú pištoľ. Keď dorazili na cintorín, Jaroslav odkráčal k hrobu svojho syna. Zakrátko sa ozval tupý výstrel. Už o tri minúty dorazila na miesto policajná hliadka.

"Keď sme prišli na miesto, ten pán tu ležal na synovom hrobe. Našli sme aj nábojnice," tvrdia policajti z Policajného zboru v Partizánskom. Jaroslav si jatočnou pištoľou prestrelil pravý spánok. Napriek devastačným poraneniam však stále dýchal. Dispečer na 155 vyslal na miesto záchranku z 20 kilometrov vzdialených Novák.

Devastačné poranenia hlavy a mozgu

Celý incident sa pritom stal len 500 metrov od nemocnice v Partizánskom. Jeden z policajtov preto dispečerovi telefonoval opäť. "Povedal som mu, mám tu kolegu, ktorý by prišiel do nemocnice, doviezol by jedného, dvoch doktorov. On povedal, že mám čakať do príchodu záchranky, na čo som mu uviedol, že mne tu ten človek umiera," informoval Roman Michal z policajného zboru.

Záchranári dorazili na miesto asi po 16tich minútach. Jaroslava odviezli do neďalekej nemocnice. "Pacient je hospitalizovaný s devastačnými poraneniami hlavy a mozgu a dýcha za pomoci prístrojov," hovorí hovorkyňa nemocnice v Partizánskom Veronika Deckerová.

Za Jaroslavovým pokusom o samovraždu sú pravdepodobne rodinné problémy. "73-ročný muž telefonoval svojej známej, že je rozhodnutý skoncovať so svojím životom," dodala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy