Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VÝPOVEDE SVEDKOV: Čo sa dialo v Hurbanove?
Zdielať na

VÝPOVEDE SVEDKOV: Čo sa dialo v Hurbanove?

Sobota sa do histórie Hurbanova zapísala tragickými udalosťami. Zatiaľ z neznámeho motívu tam mestský policajt Milan J. (51) mimo služby zastrelil 3 ľudí a ďalších 2 postrelil. Všetci boli z jednej rómskej rodiny. Strelec sa po dlhom vyjednávaní nakoniec vzdal policajtom.

Viacerí svedkovia sa zhodujú, že útočník začal strieľať bez slov. "Sedeli chlapi pod šopou, ich postrieľal, sadol do auta a utiekol," hovorí svedkyňa krvavého incidentu. Podľa jej slov najprv strelil štyroch ľudí a potom začal opäť páliť. 

Strieľal bez varovania

Sestra jedného zo zabitých Rómov tiež tvrdí, že strelec nič nepovedal, iba išiel a všetkých zabil. Podľa brata jednej z obetí s mužom nemali žiadny konflikt a nikdy sa nehádali. Suseda rómskej rodiny poukázala, že mestský policajt sem chodil na návštevy, ale prečo nevie. Spomína si, že počula asi šesť až sedem výstrelov.

Mieril aj na iných

Jeden z miestnych Rómov začal potom, čo započul streľbu utekať k domu s bodákom v ruke. Vtedy mal vraj strelec prvýkrát prehovoriť. "Mieril na mňa zbraňou, povedal, odíď, lebo zastrelím ťa,"  mal mu povedať útočník.

Známy mestského policajta neverí

Podľa slov známeho strelca z Hurbanova bol mestský policajt "jeden veľmi normálny, seriózny človek". Počas týždňa bol u neho na návšteve a nič zvláštne si nevšimol. "Absolútne nič nebolo, že by som videl, že by bol nervózny alebo že na niečo by sa chystal, nepochopím to," uzavrel.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy