Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Streľba v Hurbanove! Traja mŕtvi, dvaja postrelení
Zdielať na

Streľba v Hurbanove! Traja mŕtvi, dvaja postrelení

Čierna sobota v Hurbanove. Výsledkom streľby mestského policajta sú traja mŕtvi. Ten už je v rukách polície. Dráma trvala okolo troch hodín. Na miesto prišiel aj minister vnútra Robert Kaliňák. Aktuálnu situáciu priamo na mieste sledovali naše redaktorky Drahu Dobrovicsová a Diana Pavlisová.

Streľba dnes okolo 10-tej hodiny otriasla jednou z ulíc v Hurbanove. Výsledkom sú traja mŕtvi a dvaja zranení. Všetky obete boli z jednej rodiny. V nemocnici okrem toho leží vo vážnom stave ďalší muž s priestrelom pľúc a žena s poranením stehna. Tá je stabilizovaná.

Strieľal mestský policajt

Strelec, ktorý je mestským policajtom a pochádza z obce Sv. Peter, prišiel na aute vo svojom voľne pred dom na Komárňanskej ulici, v ktorom žijú dve rómske rodiny. Chlapi sa mali vyjsť pozrieť, čo návštevník chce. Ten vytiahol zbraň a začal strieľať. Po streľbe ostali na zemi ležať piati ľudia.

Ukryl sa u primátorky

Mestký policajt sa následne dostal do domu primátorky mesta Margity Zemkovej. Tá, našťastie, nebola doma, pri dome pracoval iba záhradník, ktorému odtiaľ pomohli policajti. Na miesto dorazili kukláči aj policajný vyjednávač.

Vyjednávali dve hodiny

Najprv sa mužovi, ktorý si chcel po svojej streľbe siahnuť na život, snažil dohovoriť šéf mestskej polície. Neskôr hovoril s vyjednávačom. Asi po dvoch hodinách nakoniec strelec dobrovoľne odovzdal zbraň a nechal sa zatknúť.

Strelec bol v radoch polície roky

Páchateľ je policajtom s krátkou prestávkou 20 rokov, pôsobil v hurbanovskej mestskej polícii aj v obecnej polícii v okolí Hurbanova. Jeho kolegovia na ňom podľa slov ministra Kaliňáka žiadne podozrivé správanie v poslednom období nebadali. Stíhaný bude za vraždu alebo úkladnú vraždu.

Vraždil vojenskou zbraňou

Páchateľ strieľal vojenskou zbraňou českej výroby, ktorú mal v nelegálnej držbe. Kaliňák povedal, že muž mal pri sebe pištoľ so zásobníkom na osem nábojov, ale koľko zásobníkov mal páchateľ pri sebe, nevedel presne konkretizovať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy