Jasno
12°
Bratislava
Viktória (†6) zomrela po operácií mandlí, nastali komplikácie
Zdielať na

Viktória (†6) zomrela po operácií mandlí, nastali komplikácie

Zväčšené nosné mandle trápili 6-ročnú Viktóriu z Komárna. Dlhší čas jej robili problémy najmä v noci. Ťažšie dýchanie malo ustúpiť po ich vybratí. Po operácii, ktorá sa robí ako na bežiacom páse. V stanovenom termíne prišla do nemocnice, no už sa z nej nevrátila.

Viktorka by bola v auguste oslávila siedme narodeniny. Po rutinnej operácii, výbere nosných mandlí, sa však už domov nevrátila. V stanovený termín odprevadili šikovnú prváčku na moderne vybavené oddelenie jednodňovej chirurgie mama aj babička. V nemocnici mala stráviť jedinú noc – pre istotu, ako ich ubezpečili lekári. "20 minút, že bude operácia," hovorí matka Viktorky. 

Viktorka začala krvácať

Mama medzitým zašla na susedné oddelenie za Vikiným otcom, mal úraz a ležal tam po operácii. "Neviem, päť minút som tam nebola. Mamka už volá mi, že poď rýchlo, lebo malá krváca," spomína pani Ildikó. Na oddelení údajne nastal zhon. Viktóriu, ktorá sa začala dusiť a stratila vedomie, nakoniec vrtuľník previezol do nemocnice v Bratislave.

Masívny opuch mozgu

Masívny opuch mozgu napriek snahe tamojších lekárov neustúpil, po ôsmich dňoch dievčatko boj o život prehralo. "Šesť a pol roka sme ju strážili a oni nám za dvadsať minút zobrali našu dcéru," hovorí otec Viktórie, Jozef.

Prvotnou príčinou smrti podľa úmrtného listu je aspirácia – vdýchnutie krvi do pľúc. Rodičia podali sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou i trestné oznámenie na políciu. Rozhodujúce budú výsledky pitvy.

Závažná komplikácia

"Počas rutinného operačného zákroku došlo k závažnej komplikácii. Detailnejšie sa k veci vyjadriť nevieme, celá udalosť je predmetom interného prešetrovania," uviedla hovorkyňa nemocnice Beáta Vendéghová. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy