Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena (†30) dostala na narodeniny let lietadlom, zabilo ju to
Zdielať na

Žena (†30) dostala na narodeniny let lietadlom, zabilo ju to

Adrenalínový darček s tragickým koncom. Čerstvá tridsiatnička dostala na svoje okrúhle narodeniny let lietadlom L-29 Delfín. Ten však skončil tragicky. Celej udalosti sa prizerala jej rodina. Pri nehode zahynul aj pilot prúdového lietadla.

Podľa jedného z majiteľov lietadla bola žena zrejme známou pilota. "Mali ten let dohodnutý s pilotom. Ako presne, to neviem," uviedol majiteľ lietadla. 30-ročnú ženu viezol bývalý vojenský pilot. Pätnásť minútový let podľa informácií na webovej stránke spoločnosti stál 18 000 českých korún.

Havária krátko po štarte

Lietadlo podľa vyšetrovateľov havarovalo krátko po štarte. Záznamy letu L-29 z letiska Žatce nasvedčujú tomu, že piloti po tretej zatáčke chceli urobiť nízky prelet nad letiskom. Pasažierom potom predvádzali akrobatické prvky. 

"Lietadlo podľa stôp najskôr narazilo do zeme, potom letelo vo veľmi malej výške niekoľko sto metrov. Sú tam aj stopy paliva. Potom znova dopadlo, prevrátilo sa a zadná časť trupu sa odtrhla," uviedol vyšetrovateľ Jozef Bejdák z Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd. Lietadlo dopadlo 300 metrov od letiska. 

Žena zraneniam podľahla

52-ročný pilot zomrel na mieste, pasažierka utrpela ťažké zranenia. V kritickom stave bola letecky prevezená na ARO vinohradskej nemocnice, mala rozsiahle zranenia. Popoludní zomrela.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

wikipedia.org

Súvisiace články

Najčítanejšie správy