Skoro jasno
15°
Bratislava
Kristínkin (†4) smiech už rodičov nepoteší, pomohli aspoň iným
Zdielať na

Kristínkin (†4) smiech už rodičov nepoteší, pomohli aspoň iným

V Snine v piatok pochovali 4-ročnú Kristínku, ktorá zomrela po autonehode. Dievčatko bolo už niekoľko dní klinicky mŕtve. Rodičia preto súhlasili s darovaním nepoškodených orgánov a ešte predtým, ako Kristínku odpojili od prístrojov, špecialisti jej zdravé orgány odobrali. Aj vďaka tomu dostali ďalšie dve deti šancu na život.

Nad Sninou sa v piatok konečne po niekoľkých dňoch ukázalo slnko. Pre manželov Mikerových to však bol najsmutnejší deň v ich živote. Pochovali svoju malú princeznú.

Pohreb bol najťažší pre mamu

Situáciu najťažšie niesla mama 4-ročnej Kristínky. Tesne pred začatím pohrebu ju museli ratovať záchranári. "Už nikdy si ju nepritúlite k sebe. Už nikdy nepohladíte jej nevinnú tvár, už nikdy nepobozkáte jej ručičky. Vy máte v nebi malého anjelika," prihováral sa pozostalým kňaz.

Veľkú smútok a žiaľ nedokázal uniesť ani otec nebohého dievčatka. Pri hrobe tak nebol ani jeden z rodičov. Zo šiestich detí im odišlo to najmenšie, najmilšie a najdrahšie. Tešiť sa z Kristínkinho úsmevu im bolo dopriate len veľmi krátko.

Kristínkine orgány zachránili iné deti

Príbeh sa však tak celkom neskončil. Rodičia sa rozhodli Kristínkine nepoškodené orgány, srdce a obličku, darovať a ako nám povedali, vďaka tomu dnes niekde vo svete žijú ďalšie dve malé deti.

Vbehla pod kolesá

Počas obradu odpadli viacerí príbuzní. Všetkých ťaží hlavne to, že aj keď Kristínka zomrela, mladý vodič šoféruje ďalej. Podľa polície však nie je zákonný dôvod na zadržanie jeho vodičského preukazu. "Treba zdôrazniť, že vo večerných hodinách maloletá chodkyňa náhle vbehla vodičovi do jazdnej dráhy bez dozoru dospelých osôb," uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Karnišová.

Mama mladého šoféra na kameru hovoriť nechcela. Myslí si však, že jej syn doplatil na situáciu na sídlisku, kde malé deti vbiehajú na cestu bez dozoru rodičov. Podobné nešťastie je preto podľa nej iba otázkou času.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy