Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vedúca pobočky okrádala banku o 126 000 €
Zdielať na
Krimi

Vedúca pobočky okrádala banku o 126 000 €

Veľkú drzosť mala pracovníčka istej banky. Niekoľko rokov okrádala klientov bez toho, aby jej na to niekto prišiel. Avšak len doteraz, kým neskončila v rukách policajtov. Suma, o ktorú žena klientov a banku obrala, sa vyšplhala do závratných výšok.

Klienti boli okrádaní

Smutným paradoxom na celom tomto prípade je fakt, že podvodníčka pracovala v banke na vskutku lukratívnej pozícii. A to rovno ako vedúca pobočky. Štyridsaťtriročná Eva z okresu Galanta v nej figurovala od roku 2007 až doteraz. Rovných päť rokov teda klientov banky o ich peniaze pomaličky, ale isto oberala. Počet jej podvodov teda z roka na rok stúpal.

Najčastejšie sa snažila podvod uhrať ako zriadenie termínovaného vkladu. Peniaze od klientov banky tak síce vzala, účet však nezriadila nikdy a peniaze si nechala. Pripravené ale mala aj iné triky. "V iných prípadoch vykonala výber z účtu klientov a peniaze im nevyplatila," povedal trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Únik si všimli po rokoch

Chýbajúca suma sa vyšplhala na horibilných viac ako 126-tisíc eur. Nevedno, na čo ich žena míňala. Isté však je, že mala poriadnu dávku odvahy, keď kradla v banke v malom meste, kde pozná doslova každý každého. Aj z tohto dôvodu ju preto nebudeme menovať.

Zarážajúci je ale aj fakt, že si únik peňazí všimli v banke až po niekoľkých rokoch. Následne na to spustili policajti operatívne vyšetrovanie. Štyridsaťtriročnú Evu teda odhalili a vyšetrovateľ ju už obvinil zo zločinu sprenevery. V prípade dokázania viny jej hrozí až desať rokov za mrežami.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Fico chce bankám zatrhnúť zvyšovanie poplatkov!

ISIFA/ilustračné

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy