Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vodiči pozor! Muži zákona budú aj kameramanmi...
Zdielať na

Vodiči pozor! Muži zákona budú aj kameramanmi...

Polícia má nové autá doslova ovešané kamerami! Takúto správu sme dostali od diváka, ktorý vraj videl nové policajné autá s malými kamerami umiestnenými v každom okne. A tak sme pátrali. A je to pravda! Zatiaľ údajne jazdia iba v Bratislavskom kraji. A je ich presne 64.

Policajti v rámci prevencie bezpečnosti cestnej premávky musia byť stále o krok vpred. Autentické zábery upravených vozidiel sa nám, bohužiaľ, získať nepodarilo, no nie je zložité si to predstaviť. Kamerový systém je nainštalovaný zvnútra vozidla.

Bratislava ich má už 62

Obsahuje 4 malé kamerové šošovky a každá z nich má svoje miesto v jednom bočnom okne. Takýchto áut už jazdia po uliciach Bratislavy a okolia celé desiatky. "Máme v užívaní celkovo 62 takýchto vozidiel," tvrdí František Peczár hovorca policajného zboru.

"Stojac trebárs na križovatke, alebo jazdiac po dvoj, trojprúdovej ceste a vidiac dámu, ako telefonuje bez hands free sady," povedal dopravný konzultant Maroš Palesch. Teraz policajtom neunikne absolútne nič. 

Nevykecáte nič

Štyrom mikro kamerám neunikne ani občerstvenie, ani písanie SMS správ, či posádka bez zapnutých bezpečnostných pásov. Stopku, zákaz vjazdu, či nedanie prednosti už ale tak jednoducho ako v minulosti, nevykecáte.

Je to dôkaz na to, že aha, toto nie. Pravda je iná.  Kamerový systém však nejde po krku len nezodpovedným vodičom. Bdie aj nad samotnými policajtmi, ktorí by sa, prípadne, mohli dať zlákať na zlé chodníčky. "Preventívne a tiež protikorupčne slúži," dodal Peczár. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy