Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Autobus so školákmi sa zrazil s nákladiakom a MHD, 13 zranených
Zdielať na

Autobus so školákmi sa zrazil s nákladiakom a MHD, 13 zranených

V stredu okolo druhej hodiny popoludní sa v Nitre stala hromadná dopravná nehoda. Autobus, v ktorom sa práve z branného cvičenia vracali stredoškoláci, sa zrazil s nákladným autom a ďalším autobusom MHD. 10 detí, jedna učiteľka a dvaja ďalší ľudia utrpeli zranenia.

MHD-čka prudko zabrzdila a už to išlo...

Všetko sa pritom začalo prudkým brzdením autobusu MHD na Novozámeckej ulici, pred ktorým malo podľa našich informácií odbáčať terénne vozidlo. Následne brzdilo aj nákladné auto za MHD-čkou, no zájazdový autobus už dobrzdiť nedokázal a narazil.

V ňom sa práve z branného cvičenia vracali deti strednej odbornej veterinárnej školy s učiteľmi. Na miesto boli okamžite vyslaní záchranári. Zranilo sa 10 detí, jedna učiteľka a dvaja ďalší ľudia z autobusu MHD. Tých previezli sanitky do nemocníc v Nitre a Nových Zámkov.

V autobuse vypukla panika

"Ja som stál a zrazu rana, skoro som si krk zlomil. Nevedel som, čo sa robí," povedal vodič nákladného auta o nehode. "Tam bola panika, ako sme narazili. Lebo to predné sklo prasklo a sa rozsypalo," komentovala učiteľka z havarovaného zájazdového autobusu.

Pravdepodobnou príčinou nehody je tak nedodržanie bezpečnej vzdialenosti zájazdového autobusu... Doprava v mieste nehody bola obmedzená a tvorili sa kolóny. Polícia nehodu ďalej vyšetruje.

Viac informácií sa dozviete aj v dnešnom večernom spravodajstve TV JOJ!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy