Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nákup za výhodnú cenu? Dá sa to, ale má to háčik
Zdielať na

Nákup za výhodnú cenu? Dá sa to, ale má to háčik

Predstavte si obchod, v ktorom majú cigarety, alkohol, oblečenie či DVD-čka za neuveriteľne výhodné ceny. Je to možné, pokiaľ podnikáte ako muž z Bratislavy. Ten prevádzkoval obchod, až kým mu ho policajti nezatvorili. Predával totiž nelegálny tovar.

Vraj si už papiere vybavil

Časť obyvateľov tvrdí, že o žiadnom obchode nevedia a v živote v ňom neboli a časť zase, že pán si už vybavil papiere a tak obchod funguje ďalej. Počas našej prítomnosti z domu vyšiel muž, ktorý sa s nami však odmietal na tému obchod rozprávať. Tvrdil, že o žiadnom obchode nevie a nepozná muža z Bratislavy.

"Vyšetrovateľ zo Skalice obvinil 60-ročného muža z Bratislavy z prečinov porušovania práv k ochrannej známke, porušovania autorského práva, skrátenia dane a poistného a neoprávneného podnikania," povedal trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Nikto o ničom nevedel

Zvláštne je, že keď sme sa v obci pýtali obyvateľov na obchod, odmietali sa s nami väčšina na túto tému rozprávať. Vyzeralo to tak, že ho kryjú alebo sa niečoho boja. V zásade platí, že pokiaľ niekto vedome kupuje kradnutý alebo nelegálny tovar, môže mať rovnaké opletačky s políciou ako ten, ktorý ich predáva.

Je veľmi pravdepodobné, že 60 ročný Richard sa v najbližších rokoch nepostaví za pult predajne. Či už svojej alebo v inom obchode, pretože za jeho skutok mu hrozí väzenie až na 5 rokov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy