Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
KAUZA. Predávala falošné cerifikáty, vzdala to!
Zdielať na

KAUZA. Predávala falošné cerifikáty, vzdala to!

Pred mesiacom sme získali dôkazy o kšeftoch s certifikátmi, ktoré potrebujú Slovenky pre získanie práce opatrovateliek v rakúskych rodinách. Okrem obchodníčky s certifikátmi odhalil aj agentúru, ktoré na tieto účely zneužívala udelenú akreditáciu ministerstva práce.

Desiatky ľudí si tieto certifikát zakúpili protizákonne. Žena, ktorú sme pri kšeftoch nakrútili skrytými kamerami, sa sama prihlásila na polícii!

Matka dvoch detí pochopila, že...

Obchodníčka, ktorá sa nám pokúsila predať falzifikát certifikátu červeného kríža nie je žiadna pani Vlahová. Podozrivou ženou je Zuzana. Teraz chce pred vyšetrovateľmi vypovedať čím najskôr. Polícii sa prihlásia sama. Môžno si matka dvoch detí uvedomila, do akého problému sa svojimi kšeftami zrejem dostala.  

"Po príchode z Nemecka sa prihlásia a vyšetrovanie tohto prípadu pokračuje," povedala hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Koniec nebezpečného biznisu

Zuzana môžno odhalí svojich komplicov a pozadie lukratívneho kšeftu s certifikátmi, na ktorý môžu aj životom doplatiť ťažko chorí ľudia, odkázaní na kvalifikovanú opateru.

Naše ďalšie dôkazy tentokrát na konanie agentúry, ktorá bez realizácie kurzov predala tieto certifikáty každému, kto prejavil záujem, už dnes znamenajú pre firmu koniec jej výhodného, a pritom nebezpečného biznisu.

Už kúpené, neodoberú

"Váš podnet preukázal, že spoločnosť porušila akreditáciu závažným konaním, bude jej odobratá akreditácia," potvrdila hovorkyňa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Barbora Petrová.

Agentúra Grosko vlani a v tomto roku mala podľa zistení ministerstva práce, vydať celkom 21 certifikátov bez realizácie náročného kurzu opatrovateľa. Konateľka nevedela preukázať, kde a ako kurzy robila a s akými lektormi.

Ak za jeden, cez noc vyrobený certifikát pýtala 150 eur, na zneužití udelenej akreditácie zarobila viac ako 3 tisíc eur. Ministerstvo už má mená ľudí, ktorí si od tejto firmy certifikáty ilegálnym spôsobom zakúpilo. Zoznam je pripravený aj pre potreby policajného vyšetrovania.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy