Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Obvinený Rath: Pod podlahou skrýval 30 miliónov aj samopal
Zdielať na

Obvinený Rath: Pod podlahou skrýval 30 miliónov aj samopal

Poslanca českej snemovne Davida Ratha a ďalších sedem ľudí zadržala česká polícia. Skupina je podozrivá z podplácania a prijatia úplatku pri zadávaní verejnej súťaže. Rath tvrdí, že o ničom nevedel...

V dome skrýval 30 miliónov

„Na návšteve som dostal zabalenú škatuľu s vínom. Následne ma prekvapilo policajné komando a k môjmu úžasu boli v škatuli namiesto fliaš vína peniaze,“ tvrdí Rath.

Známy politik si je pritom vedomý toho, že je to „bizarná historka“, ktorá znie veľmi neuveriteľne. „Život niekedy neuveriteľný skutočne je,“ uviedol. Celá záležitosť v ňom budí dojem „dobre pripravenej a uskutočnenej spoločenskej popravy politika“. Dodal tiež, že je pripravený rezignovať.

David Rath vo svojom dome ukrýval ďalších 30 miliónov českých korún (v prepočte asi 1,1 milióna eur). S odvolaním sa na závery domovej prehliadky o tom v stredu napísal denník Mladá Fronta DNES.

Obrovský obnos peňazí údajne poslanec za opozičnú Českú stranu sociálne demokratickú (ČSSD) umiestnil pod podlahovú prikrývku v jednej zo svojich izieb.

Na nájdené milióny si môžete vsadiť

Česká stávková kancelária Fortuna vypísala kurzy na to, koľko miliónov sa nájde vo vile bývalého ministra zdravotníctva Davida Ratha. Taktiež si môžete tipnúť na to, kde sa ďalšie peniaze nájdu. Fortuna pritom ponúka krabice od whisky, topánok, televízie či od práčky. Najnižší kurz 1.2 je vypísaný na sumu "menej ako 38 miliónov", najvyšší na "viac ako 50 miliónov" českých korún.

Na popredného predstaviteľa opozičnej Českej strany sociálne demokratickej (ČSSD) medzitým sudca uvalil vyšetrovaciu väzbu. Poslanec síce z titulu svojej funkcie disponuje imunitou pred stíhaním, tá sa ale nevzťahuje na situácie, keď je podozrivý prichytený priamo pri páchaní trestného činu.

David Rath_ČSSD_obvinenie_Česko_úplatok_7 miliónov

ISIFA

Pomôže mu imunita?

Obvinený Rath má poslaneckú imunitu, tá sa však nevzťahuje na prípady, keď polícia chytí páchateľa priamo pri čine. Priamo u poslanca policajti našli sedem miliónov korún v škatuli od topánok.

Zadržanie bolo podľa českej polície výsledkom dlhodobého vyšetrovania. Polícia rázne odmietla, že by šlo o politickú likvidáciu. Rath sa preslávil fackou, ktorú dostal od Miroslava Macka z ODS zato, že urazil jeho ženu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ifortuna.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie správy