Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Nitrania v nebezpečenstve, v centre sa našla bomba
Zdielať na

Nitrania v nebezpečenstve, v centre sa našla bomba

V Nitre uprostred mesta našli v piatok ráno bombu. Išlo o vojenskú muníciu, ktorá bola podľa pyrotechnika príliš nebezpečná. Policajti preto bombu vyviezli z mesta. Aj keď mali zapnuté výstražné majáky, nepozorný vodič takmer vrazil priamo do auta s nebezpečnou muníciou.

Bomba mohla vybuchnúť

Stavebná firma bagrovala rieku pri moste. Pri tom sa munícia dostala do bagra, ktorý ju naložil na nákladné auto a až potom si ju všimli robotníci. Pyrotechnik zistil, že ide o delostreleckú mínu, ktorá je stále funkčná.

Stavebníci dostali strach, a preto radšej pyrotechnik prezrel aj náklad v ostatných autách. Opatrne na zem vysypávali desiatky ton štrku, ktorý pyrotechnik prehľadával detektorom kovov.

Vyviezli ju za mesto

Ani po dlhom hľadaní už ale ďalšiu muníciu nenašli. Podľa pyrotechnika munícia, ktorú objavili ráno, predstavovala príliš veľkú hrozbu a pri jej prevoze museli byť veľmi opatrní. Naložili ju do pyrotechnického auta a v špeciálnej kolóne ju vyviezli cez mesto.

Na jednej z nitrianskych križovatiek do kolóny takmer vrazil vodič nákladného auta. Nevšimol si ani policajtov s výstražnými majákmi a iba tesne sa vyhol zrážke s autom, ktoré prevážalo muníciu. Tú sa našťastie podarilo policajtom už o chvíľu za mestom bezpečne zneškodniť.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Bomba_Nitra_nebezpečenstvo_policajné auto_práce

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy