Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Skončil v bahne. Dôvod? Takmer 2 promile!
Zdielať na

Skončil v bahne. Dôvod? Takmer 2 promile!

Rušnú službu mali oravskí policajti. Opitého mladíka navyše v aute, ktoré vôbec nepatrí na cestu, naháňali niekoľko kilometrov. Mladý vodič nebol v aute sám. Pod parou precenil svoje schopnosti a havaroval.

Mladík za volantom aj s kamarátom uháňal pred policajtmi vedel aj prečo, bol na mol opitý.

Nezastavil ani po výstreloch

Rutinná policajná kontrola sa zmenila na akčnú naháňačku. Námestovskí policajti na benzínke zbadali auto, ktoré sa im vôbec nepozdávalo. Zrazu mladý vodič dupol na pedál. Chceli ho zastaviť, nepomohli však výzvy ani varovné výstrely.

Mladí muži unikali pred policajtmi, z hlavnej odbočili na poľnú cestu a po pol kilometri zapadli v blatistom teréne. Vystrašení mladíci povyskakovali z auta a skryli sa v kríkoch a zrejme čakali, že ich policajti nenájdu. To však bol omyl.

Vraj to bol slušný mladík

"Boli použité donucovacie prostriedky, jazdil pod vplyvom alkoholu, dychovou skúškou bola nameraná hodnota 0,94 miligramu na liter, to je takmer dve promile," povedal riaditeľ Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo Erik Bizoň.

Auto napokon zaparkovalo v jedno z domov v Kline, domáci však nechceli nič povedať. Kamaráti divokého vodiča z Rabče sú šokovaní. Mladíka poznali úplne inak. "Je to slušný chalan, nezvykne ani popíjať, žiadne problémy s ním nikdy neboli, neviem, čo ho to napadlo takáto blbosť," skonštatoval jeden z vodičových kamarátov.

Hrozí mu rok v base

Mladý vodič si zrejme dobre zavaril, teraz triezvie na policajnej stanici. "Vodičovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," priblížil Bizoň.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy