Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Úveroví podvodníci. Vybavili nemožné, zarobili 400 000 €
Zdielať na

Úveroví podvodníci. Vybavili nemožné, zarobili 400 000 €

Policajti z prievidzskej ekonomickej kriminálky zaznamenali jeden z najväčších úspechov. Zadržali dvojicu, ktorá vybavovala úvery na základe falošných dokumentov. Podvodníci boli mimoriadne šikovní. Dokázali sfalšovať akékoľvek tlačivo.

Podvodným spôsobom vybavili úver minimálne sedemdesiatim ľuďom v hodnote takmer 400 000 eur. Obaja skončili v rukách policajtov. "Vyšetrovateľo odboru ekonomickej kriminality zadržal 29-ročného muža a 37-ročnú že pre podozrenie z obzvlášť závažného pokračovacieho zločinu úverového podvodu," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa trenčianskych policajtov.

Stovky falošných tlačív

Policajti u nich našli stovky falošných tlačív. Obaja patrili k najväčším falšovateľom u nás. Podvodníci žiadateľom o úver zabezpečili akékoľvek doklady. K dispozícii mali prázdne tlačivá s pečiatkami daňového úradu, mestského úradu a desiatok firiem. "Oni dokázali v podstate sfalšovať alebo vybaviť hocičo. A za tie zarobené peniaze si užívali drahé, luxusné dovolenky," tvrdí bývalý klient.

Žena pri tom bola za takýto trestný čin už v minulosti podmienečne potrestaná. Nepoučila sa a pokračovala ďalej. Matke dvoch malých detí a jej priateľovi nakoniec klepla po prstoch prievidzská ekonomická kriminálka.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy