Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Starosta Zubák (†44) pomáhal robotníkom, zavalila ho zemina
Zdielať na

Starosta Zubák (†44) pomáhal robotníkom, zavalila ho zemina

Pohybujúca zem je oveľa nebezpečnejšia, než by si niektorí mysleli. A robotníci si pri výkopových prácach musia dávať obzvlášť pozor. Niekedy sa totiž valiaca zemina môže postarať o veľké problémy. Nuž a v stredu stála za smrťou dvoch ľudí. 54-ročného Antona na Fačkovskom sedle a 44-ročného starostu obce Zubák... Obaja zraneniam podľahli.

Starosta pomáhal robotníkom

Pri oprave vodojemu zasypala zemina v Zubáku v Púchovskom okrese dvoch mužov. Istému robotníkovi privalila nohy. Toľko šťastia však nemal práve starosta obce, ktorý sa snažil robotníkom pri prácach pomôcť. Aj trenčianski leteckí záchranári sa ho snažili ešte oživiť, no neúspešne.

Otec dvoch detí meral trojmetrový výkop

Rovnaký spád mala aj ďalšia udalosť pri robotníkoch vo Fačkovskom sedle. Zemina tu zavalila 54-ročného Antona. Ten práve pri práci na kanalizácii vymeriaval hĺbku a šírku v takmer trojmetrovom výkope, keď sa masa hliny zosunula.

Kolegovia muža spod ílovitej zeminy vyhrabávali takmer pol hodinu! Zapojili aj báger. Anton bolo zavalený až po prsia a nemohol podľa našich informácií dýchať. Na miesto dorazili aj leteckí záchranári zo Žiliny, aj tí však už boli bezmocní. "Kolega mu dával aj umelé dýchanie, no už bolo neskoro," komentoval nešťastný Antonov kolega.

Pri výkopových prácach zrejme nebola dostatočne zabezpečená stabilita. Chýbali pažiace steny, ktoré zosuvu majú brániť. To, ako k smrteľnému pracovnému úrazu a smrti otca dvoch detí došlo, preverí Inšpektorát práce.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy