Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bomba pod autom. Hrozil výbuch benzínky?
Zdielať na

Bomba pod autom. Hrozil výbuch benzínky?

Trenčianski policajti opäť dostali hlásenie o údajnej bombe pod zaparkovaným autom. Kým minulú stredu pre ten istý dôvod uzavreli parkovisko v centre mesta, včera museli evakuovať čerpaciu stanicu. Majiteľ vozidla si všimol cudzie zariadenie pod karosériou.

Trenčiansky pyrotechnik mal opät raz o prácu postarané. Tentokrát bolo centrom jeho záujmu vozidlo zaparkovane na čerpacej stanici na okraji Trenčina.

Podozrivý predmet  si všimol majiteľ auta

30-ročny majiteľ žltého Seatu si všimol podozrivý predmet pri ľavej prednej náprave v okamihu, keď chcel na trenčianskej pumpe dofúkať pneumatiky. Potiahol za vytŕčajúcu lepiacu pásku a na zem spadlo zariadenie so zapáchajúcou tekutinou. "Majiteľ auta mal podozrenie, že by sa mohlo jednať o nástražný výbušný systém, preto ihneď kontaktoval políciu,"  uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Čerpaciu stanicu museli uzavrieť

Policajti evakuovali ľudí z čerpacej stanice a jej okolie ohraničili páskami. Z dôvodu hroziaceho výbuchu uzavreli aj hlavný ťah na najväčšie trenčianske sídlisko. Privolaný pyrotechnik po obhliadke auta uložil podozrivý predmet  na vozík, ktorý následne odtiahol na bezpečné miesto. Po celý čas boli na mieste v pohotovosti i trenčianski hasiči.   "Pyrotechnik celé auto i podozrivý predmet prezrel a následne vylúčil, že by išlo o nástražný výbušný systém, "  poznamenala Elena Antalová, hovorkyňa KRPZ v Trenčíne.

Páchateľovi hrozí rok za mrežami

Podľa polície bol pod vozidlom pripevnený zápalný systém domácej výroby pozostávajúci z nádoby s technickym benzínom a dvojžilového kábla. Podľa našich informácií 30-ročny muž z Trenčianskej Turnej sa stal terčom zastrašovania už po niekoľkýkrát. Naposledy to údajne boli rozbité skla na aute a výhražný list v jeho schránke. Policajti už začali trestne stíhanie pre prečin nebezpečneho vyhrážania. "V prípade zistenia páchateľa mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, "dodáva hovorkyňa KRPZ v Trenčíne.

Bomba pod autom na čerpacej stanici

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy