Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vlak sa roztrhol, cestujúci na trati Bratislava - Humenné spali
Zdielať na

Vlak sa roztrhol, cestujúci na trati Bratislava - Humenné spali

Tak toto sa na Slovensku často nestáva. Počas nočnej jazdy sa pri Kraľovanoch roztrhol rýchlik. Rušeň s dvoma vagónmi šiel, pokým vyše 10 vozňov plných spiacich ľudí ostalo stáť na koľajniciach. Išlo o pravidelný spoj Bratislava Humenné... Je len šťastím, že šokovaným a rozospatým ľuďom sa nič nestalo.

Predstavte si ten pocit. Spíte v lôžkovom vozni a zrazu čosi s vami poriadne drgne, veľa nechýba, aby ste nespadli z vysokého lôžka na zem. Tak toto zažívali desiatky cestujúcich vo viac ako desiatich vagónoch, ktoré za sebou zanechal idúci rušeň.

Toto sa ešte nikdy nestalo

Rušeň s dvoma vagónmi zastal asi 150 metrov od nich. "Vlak z ničoho nič začal hamovať, brzdiť a čakáme tu vyše dve a pol hodiny. Ideme na turnaj do Košíc na mariášový a dúfam, že tam prídeme načas," hovorí jeden z cestujúcich. 

"U rýchlika Zemplín došlo k roztrhnutiu medzi druhým a tretím vozňom, obe súpravy zostali stáť a následne boli odtiahnuté do stanice Kraľovany. V minulosti sme nezaznamenali niečo takéto," uviedla hovorkyňa železničnej spoločnosti Slovensko Jana Grešnerová.

2 a pol hodiny bez informácií

Niektorí cestujúci ani nešli do čakárne a pri teplote mínus dva stupne čakali na ďalší rýchlik. "Už tu stojíme vyše dve hodiny, nikto nám nič nepovedal," uviedol ďalší cestujúci. Po dlhom čakaní sa napokon unavení ľudia dočkali a prestúpili na iný spoj. Čo bolo príčinou roztrhnutia súpravy vyšetruje komisia. Bývalý železničiar tvrdí, že cestujúci v lôžkových vozňoch mali aj tak veľké šťastie, keďže sa nikomu nič nestalo.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy