Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kupovali zbrane na slepé náboje, prerábali ich na ostré...
Zdielať na

Kupovali zbrane na slepé náboje, prerábali ich na ostré...

Traja muži z okresu Považská Bystrica podľa polície nelegálne obchodovali so zakázanými zbraňami. Expanzné zbrane, z ktorých nebolo možné strieľať ostrými nábojmi, prerábali na skutočné.

Vybrúsil výrobné čísla

Trojica mužov z Považia nakupovala v predajniach zbrane na slepé náboje. Išlo o samopaly vzoru 58, guľovnicu, brokovnicu a pištoľ. Zbrane potom jeden zo zadržaných podomácky prerábal, aby sa z nich dalo strieľať ostrými nábojmi. "Aby znemožnil ich identifikáciu, vybrúsil na zbraniach výrobné čísla," informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Kus za 500 eur

Následne takto prerobené zakázané zbrane chceli muži predávať na slovenskom čiernom trhu. "Priemerná cena za kus bola 500 eur," hovorí Michal Slivka. Pri razii v stredu podvečer jednotka Úradu boja proti organizovanej kriminalite okrem zbraní a 200 kusov nábojov zadržala aj Jaroslava, Filipa a Jozefa z Považia.

Návrh na vzatie do väzby

Trojica už čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Vyšetrovateľ navrhol prokurátorovi podať návrh na vzatie troch obvinených do väzby," uzavrel tému Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Zbrane_samopaly

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy