Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Podomoví energetici podviedli desiatky Liptákov
Zdielať na

Podomoví energetici podviedli desiatky Liptákov

Takzvaní podomoví predajcovia elektriny sa častokrát uchyľujú k nekalým praktikám. Pod najrôznejšími zámienkami získavajú podpisy na zmluvy o zmene dodávateľa energie. Na pohyb takejto skupinky „podnikavcov“ televíziu upozornili diváci z Liptova.

Po dedine chodili 2 ženy, 3 muži

Dve ženy a traja, na prvý pohľad seriózne pôsobiaci, muži navštívili aj obec Vlachy. Pred tým, ako oslovili konkrétnych obyvateľov, nechali svoj pohyb po dedine vyhlásiť v obecnom rozhlase. Starostovi oznámili, že chcú ľuďom ponúkať lacnejšiu elektrickú energiu a zároveň predložili potrebné doklady.

Keď však prišli k ľuďom do domácností, začali rozprávať o preplatkoch, ktoré im prišli vrátiť. Povedali to napríklad aj pánu Ladislavovi. Chceli od neho podpis, ktorým mal podľa nich len potvrdiť, že súhlasí s vrátením peňazí.

Predajcovia ľudí oklamali

Podobne ako pán Ladislav, papiere podpísali desiatky ľudí. Až keď si ich neskôr v pokoji prečítali, zistili že ide o zmluvy, ktorými menia svojho doterajšieho dodávateľa elektriny.

Viacero ľudí už poslalo firme z Bratislavy písomné odstúpenia od týchto zmlúv. Vyjadrenie k celej, podvodom zaváňajúcej akcii, nám prisľúbila poskytnúť v priebehu dnešného dňa, aj spomínaná energetická firma.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy