Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bezcitní zlodeji okradli postihnuté deti!
Zdielať na

Bezcitní zlodeji okradli postihnuté deti!

Drzosť a bezcitnosť určite nechýbala zlodejom, ktorí sa vlámali do domova sociálnych služieb v Hornej Slatinke. Ten je domovom pre asi 40 telesne aj mentálne postihnutých detí. Zmizli peniaze určené aj na ich osobné potreby...

Ukradli pokladničky s peniazmi

Neštítili sa okradnúť postihnuté deti a vlámať sa im do domova. Kancelárie, ktoré zlodej či zlodeji navštívili, sa nachádzajú v suteréne tejto budovy. V čase krádeže deti spali na poschodí. Dovnútra sa vlámali cez okno, ktoré vypáčili a vytrhli mreže.

Zlodeji poprehadzovali papiere, povyťahovali šuflíky a napokon našli, čo hľadali. Úlovok si potom odniesli pár metrov od budovy, kde sa skryl za sochu Panny Márie a pokladničky vypáčil. "Odcudzili len hotovosť, len celé peniažky. Čiže o centíky záujem nemali. Našťastie to bolo dohromady len 140 eur," komentovala riaditeľka domova v Horných Slatinkách Alena Kelemenová.

Prvá krádež domova pre deti

Časť peňazí patrila domovu, časť samotným klientom. Túto škodu by teraz mala uhradiť poisťovňa. Paradoxom je, že domov sociálnych služieb tu funguje už 50 rokov, no doteraz tu podobnú krádež ešte nezaznamenali. A zažili ju v čase, keď sa práve sťahujú do iných priestorov.

Isifa/ ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy