Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Drzý zákazník! Taxikára ohrozoval nožom a ukradol mu auto
Zdielať na

Drzý zákazník! Taxikára ohrozoval nožom a ukradol mu auto

Ukradol tri mobilné telefóny a 90 eur, no hrozí mu až 12 ročné väzenie. Policajti z Nového Mesta nad Váhom pátrajú po neznámom útočníkovi, ktorý v noci zo soboty na nedeľu prepadol trenčianskeho taxikára. Hľadaný mladík vytiahol na nič netušiaceho vodiča nôž, zmocnil sa taxíka a ušiel. Policajti po chvíli síce vozidlo našli, no páchateľ zatiaľ uniká.

20-ročný taxikár z Trenčina sa  počas víkendu stal obeťou ozbrojenej lúpeže. V sobotu krátko pred polnocou nastúpil do Vladimírovho taxíka neznámy mladý muž. Chcel odviezť do Beckova pri Novom Meste nad Váhom. Vlado naštartoval, pričom netušil, čo ho čaka. "Vyzeral ako normálny chalan. Rozprávali sme sa, že koľko tá jazda bude asi stáť. Pýtal sa, ako mi to dnes ide...," opisuje až dovtedy pokojné chvíle taxikár Vladimír.

Taxikárovi hrozil, že ho podreže

Všetko sa však zmenilo na parkovisku pred obecným úradom v Beckove. Neznámy mladík sa tu mal stretnúť so svojim kamarátom.  "Trvalo to dlho, a tak sme vyšli von.  Zapálil si dve cigarety po sebe a keď som sa vrátil do auta, sadol si za mňa a dal mi nožík pod krk. A potom mi povedal, že nech radšej vypadnem z auta," pokračuje v opise okamihu hrôzy Vladimír."Taxikár z obavy o svoj život a zdravie z auta vystúpil," dodáva hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová. Páchateľ následne sadol za volant a s taxíkom ušiel smerom do Trenčína.

Policajti  zlodeja  zatiaľ nechytili

Privolaní policajti z Noveho Mesta nad Váhom po hodine od incidentu ukradnute vozidlo taxislužby našli. Po zlodejovi však nebolo ani stopy. Taxík stal pri rieke Váh na poľnej ceste za obcou Krivosud - Bodovka vzdialenej 5 kilometrov od Beckova. Všetky cenné veci z neho zmizli. "Páchateľ odcudzil tri mobilné telefóny a asi 90 eur, ktoré boli v peňaženke," poznamenala hovorkyňa KRPZ v Trenčíne Elena Antalová.

Páchateľom asi 25- ročný mladík

Vladimír opisuje utočníka ako 185 centimetrov vysokého muža v zdanlivom veku 25 rokov. Na sebe mal čiernu koženú bundu, tmavé rifle a čierne topánky. "Páchateľovi v prípade dokázania viny za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov, " dodáva Elena Antalová.
Akékoľvek informacie, ktoré by mohli viesť k dolapeniu hľadaného mladíka telefonujte na policajnu linku 158.

Drzý zákazník ohrozoval taxikára nožom

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy