Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenka utiekla s deťmi od tyrana-moslima
Zdielať na

Slovenka utiekla s deťmi od tyrana-moslima

Pani Michaele zostáva už len päť dní. Päť dní vidí svoje dve malé dcérky naposledy. Prečo? Keď ju jej muž moslim v Írsku škrtil, zobrala deti a odišla späť na Slovensko. Tu hľadala viac než rok pomoc. Naše súdy ju však obvinili z medzinárodného únosu vlastných detí. A tie sa podľa rozhodnutia majú vrátiť k otcovi.

Slovenské úrady jej nepomohli, naopak

"Ja to ani nechcem prežiť... Radšej neprežiť niečo také... Keď ma naposledy škrtil, tak to bol moment, kedy som si myslela, že už bude po mne. Hovoril mi, už bude po tebe," takto si spomína pani Michaela na posledné momenty v zahraničí. Keď sa za úspešného lekára zo Spojených arabských emirátov vydávala pred 7 rokmi, ešte netušila, že jej začína peklo. Obaja sa pritom odsťahovali za prácou do Írska.

Manžel ju tu roky týral. Keď prišiel na rozhodujúci moment, zbalila kufre a s deťmi utiekla do svojho niekdajšieho domova - na Slovensko.Od našich úradov sa však pomoci nedočkala. Naopak. "Som dostala list z Centra pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže, že som uniesla svoje deti," hovorí zúfalá matka.

Ak inak nedá, deti jej vezmú násilím

Michaela obdržala výzvu na okamžité vrátenie detí otcovi. Ak by súdne rozhodnutie nerešpektovala, deti jej zoberú násilím. "Čo si ja neviem do dnešného dňa predstaviť, ako chcú rozbíjať dvere a nasilu mi brať deti." Mladej mamičke ostáva už len posledných pár dní.

Po ich odchode do Írska sa však obáva, že už ich neuvidí. "Muž so mnou skončí na mieste a deti budú unesené do Spojených arabských emirátov," plače matka, ktorá takto kruto zaplatí za lásku k cudzincovi.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy