Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šok! Vrahom dôchodcu (†78) má byť 15-ročný chlapec
Zdielať na

Šok! Vrahom dôchodcu (†78) má byť 15-ročný chlapec

Po týždni od brutálnej vraždy dôchodcu vo Veľkom Grobe polícia pozná údajného vraha. Dôkazy jasne ukazujú na len 15-ročného mladíka z obce Pusté Uľany. Ten si so svojím komplicom naplánoval krádež, ktorá sa skončila brutálnou bitkou 78-ročného dôchodcu.

V noci z 24. na 25. februára došlo na dvore rodinného domu vo Veľkom Grobe k brutálnej vražde. 78-ročného Františka vtedy neznámy páchateľ dobil na smrť. Mŕtveho ho našiel ležať na dvore jeho sused, keď opravoval plot. "Zakrytý bol kobercom a na tom bola tehla," povedala jedna z miestnych obyvateliek.

Polícia už má o vrahovi jasno

Polícia po niekoľkohodinovom zaisťovaní stôp rozbehla operatívne pátranie po páchateľovi. Toho zadržali pred pár dňami. "Čo je smutné, tak ide o 15-ročného mladíka," skonštatoval trnavský krajský policajný riaditeľ Imrich Puha.

Starčeka dobil železnou tyčou

Mladý páchateľ mal podľa polície komplica. Ten mal stáť za bránkou a zvončekom vylákať dôchodcu von. Následne starčeka omráčil 15-ročný Vladimír tehlou. No tým jeho brutálny čin neskončil. "Obvinený zobral do ruky železnú tyč nájdenú na dvore rodinného domu a nebohého ubil doslova na smrť," priblížil galantský okresný riaditeľ Karol Fóka. Tyčou dostal starček po hlave 21-krát!

Dvadsaťročný komplic 15-ročného agresívneho školáka na rozdiel od neho obvinený nie je. "Vystupuje v procesnom konaní svedka, nakoľko sa dohodli na spáchaní krádeže" ozrejmil Fóka. Ich lupom sa stali 2 mobilné telefony, zopár mincí a kreditná karta, ktorú následne spálili.

Obyvatelia sú zhrození

Obyvatelia obce sú z tragédie zhrození. Viacerí sa stali obeťami krádeží. Niektorí zvažujú aj odsťahovanie z obce. Za obzvlašť závažný zločin vraždy hrozí páchateľovi 20 až 25 rokov väzenia až doživotie. No keďže v tomto prípade je obvineným mladistvý, trest by sa mu mal skrátiť o polovicu.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy