Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Náročný vikend. Záchranári v Tatrách mali plné ruky práce
Zdielať na

Náročný vikend. Záchranári v Tatrách mali plné ruky práce

Horskí a leteckí profesionáli boli celý víkend takmer nepretržite v teréne. Nielen v iných častiach Slovenska, ale aj vo Vysokých Tatrách zachraňovali vážne zranených skialpinistov a turistov. Vo väčšine prípadov išlo o zlomené ruky a nohy, no ošetrovali aj zranenia spôsobené niekoľkometrovými pádmi do kosodreviny.

V sobotu počas skialpinistických pretekov sa zranil súťažiaci, ktorý lyžoval z poľského hrebeňa. Nešťastne spadol a museli zasahovať záchranári. Pre poveternostné podmienky nemohol priletieť vrtuľník, muža tak záchranári zniesli na Sliezsky dom.

Muž padal osemsto metrov

Otec so synom sa vybrali na prechádzku po Tatranskej magistrále. Starší z mužov spadol do kosodreviny a letel osemsto metrov. Vrtuľník ho previezol do popradskej nemocnice s vážnymi poraneniami nohy. Následne sa vrátil vrtuľník pre syna. Ten bol podchladený a ležal v kosodrevine, odkiaľ ho vytiahol lekár.

Nedokončil lyžovačku

Lyžovačku nedokončil skialpinista na Skalnatom Plese, ktorý si poranil rameno a vrtuľník ho previezol do popradskej nemocnice. Náročný víkend záchranárov ukončil Poliak, ktorý spadol na chodníku a letel takmer dvesto metrov do kosodreviny.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy