Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Štvrtá obeť na Chopku! Lyžiar (†28) neprežil strmý pád
Zdielať na

Štvrtá obeť na Chopku! Lyžiar (†28) neprežil strmý pád

Z čierneho dňa sa stáva ešte čiernejší víkend. V nedeľu totiž pribudol k trom mŕtvym lyžiarom ďalší. 28-ročný Jiří z Brna sa ráno chystal s partiou kamarátov na Ďumbier. Ten ho však pokoril, mladík neprežil strmý pád. Horskí záchranári našli muža s devastačnými poraneniami končatín...

Mladík chcel pokoriť Ďumbier...

Partia kamarátov sa v nedeľu ráno podujala pokoriť najvyšší vrch Nízkych Tatier. Okolo desiatej hodiny ráno vyrazili, no napokon sa na Štefánikovu chatu vrátili bez jedného z nich. 28-ročný Jiří sa totiž na zľadovatelom vrchu pošmykol a nedokázal sa zastaviť...

Strmý pád zakončil tak nešťastne, že utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Záchranári ho našli s dolámanými končatinami... Zasahoval aj vrtuľník, ten sa však na mieste nedokázal dostať. Horskí záchranári preto telo mladého muža museli viezť na saniach.

Štvrtá obeť počas víkendu

Tento víkend ide už o štvrtú obeť našich slovenských hôr. V nedeľu však horskí záchranári hlásia ďalších zranených. V Malej Fatre padol z 200-emtrovej výšky slovenský turista a vážne si zranil nohu. Vrtuľník pomáhal aj ďalšiemu lyžiarovi z Lučenca, ktorý sa zranil na Skalke pri Kremnici.

Horská záchranná služba preto upozorňuje pred zľadovatelými plochami v Nízkych Tatrách a ďalších pohoriach. Sú pokryté tvrdým až ľadovým snehom a preto sú veľmi nebezpečné. "Odporúčame použiť stúpacie železá," uviedla na svojej webovej stránke Horská záchranná služba.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy