Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Čierny deň na Chopku! Smrteľne sa zranili lyžiarka (†25) a 2 skialpinisti
Zdielať na

Čierny deň na Chopku! Smrteľne sa zranili lyžiarka (†25) a 2 skialpinisti

Dnešný deň na Chopku-juh si horskí záchranári zapamätajú na veľmi dlhý čas. Podľa vlastných slov takéto niečo už dlho nezažili. V priebehu len štyroch hodín totiž o život prišli až traja ľudia. Lyžiarka z Čiech spadla z vleku, keď do nej vrazil iný lyžiar, a neskôr našli aj dvoch skialpinistov mŕtvych.

Do Češky vrazil ďalší lyžiar

Úmrtia už potvrdil aj náčelník Horskej záchrannej služby v Jasnej Michal Matoš. Podľa našich informácií mala 25-ročná lyžiarka z Česka spadnúť z vleku, keď do nej vrazil zatiaľ neznámy lyžiar. Mladá žena následne vrazila do kosodreviny a utrpela smrteľné zranenia. Lyžiar však z miesta ušiel.

Záchranári sa snažili ešte Češku oživovať, no bezvýsledne. Momentálne polícia pátra po neznámom mužovi a začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Smrteľné pády na výpravách na Ďumbier

Nezávisle od seba našli záchranári aj ďalších dvoch mŕtvych skialpinistov. Boli práve na výpravách so svojimi kamarátmi a smerovali z Chopku na Ďumbier. Tunajšie počasie však spravilo z niektorých miest doslova zľadovatelé plochy a tie sa mužom stali osudné.

To však zďaleka nie je všetko! Zasahovať musel aj vrtuľník, ktorý prevážal do bystrickej nemocnice ťažko zranenú ďalšiu ženu - skialpinistku zo Zvolena. Tá pri výstupe na hrebeň utrpela pri páde vážne mozgovo-lebečné poranenia hlavy...

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy