Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zabil matku s dcérou, život strávi v base!
Zdielať na

Zabil matku s dcérou, život strávi v base!

Na okresnom súde v Žiline padol včera večer doživotný rozsudok. Za vraždu krstnej mamy Ivety Čuboňovej a jej dcéry Ivany Krčulovej odsúdili na tento trest obžalovaného Romana Chocholáča. Krstný syn a bratranec podľa obžaloby obe ženy brutálne surovým spôsobom zabil a svoj beštiálny čin zakryl tak, že ich naložil do áut, ktoré potom potopil v kanáli rieky Váh v Kotešovej.

Posledné pojednávanie na okresnom súde trvalo viac ako 11hodín, rozsudok padol krátko po pol ôsmej večer. Odkaz pre vraha bol jasný, za mrežami strávi zbytok života.

Vrah emócie neprejavil, vinu odmieta

S chladným výrazom tváre si vypočul nekompromisný verdikt, bez náznaku emócií sa voči nemu odvolal. Počas rozsiahleho súdneho procesu vinu popieral. Vo svojej nekonečnej záverečnej reči žiadal oslobodenie spod obžaloby. "Jemu to dôjde, keď pôjde do Leopoldova alebo Ilavy, tak toto je môj trvalý pobyt do konca života," povedal manžel a otec obetí Jozef Krčula.

Usvedčili ho odtlačky prstov

Podľa obžaloby bratranca a krstného syna obetí usvedčili z tohto beštiálneho činu predovšetkým daktyloskopické a biologické stopy, ktoré sa našli pri obhliadke domu vo Svederníku, ako aj výpovede svedkov a súdnych znalcov. Obžalovaný mal finančné problémy, nepracoval a rodičom kradol peniaze. Motívom tak mala byť nenávisť a majetkový prospech.

Ženu bodol 29-krát!

V osudnú noc prišiel Chochláč do Ivetinho domu a na svoju krstnú mamu zaútočil. Celkovo jej spôsobil až 29 rán tupým, ale i ostrým predmetom. Mŕtve telo naložil do auta a to potopil vo Váhu. Krátko po pol tretej ráno prišla domov aj dcéra Ivana, ktorú si myslel, že uškrtil. Následne s ňou urobil to isté, čo s mamou. Ivanka však zomrela na následky utopenia. Otec a manžel je presvedčený, že páchateľovi niekto pomáhal.

Rozsudok zatiaľ neplatí

Keďže sa Chcocholáč voči rozsudku odvolal, nie je zatiaľ právoplatný. Rodina pozostalých však verí, že krajský súd sa stotožní s verdiktom okresného súdu a výnimočný doživotný trest potvrdí.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy