Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Spoločnosť, ktorá prevádzkuje najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku sa rozrastá do Rakúska
Zdielať na

Spoločnosť, ktorá prevádzkuje najväčšie lyžiarske strediská na Slovensku sa rozrastá do Rakúska

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Prevádzkovateľ lyžiarskych stredísk a ďalších turistických atrakcií v strednej Európe, slovenská spoločnosť Tatry mountain resorts, kúpila menšie rakúske horské stredisko Muttereralm pri Innsbrucku a na začiatku mája ho prevzala. Stredisko Muttereralm sa nachádza 10 km od centra Innsbrucku. TMR zaň zaplatilo viac ako 3 milióny eur.

Spoločnosť TMR kúpila rakúske horské stredisko Muttereralm. Stredisko Muttereralm sa nachádza 10 km od centra Innsbrucku. Slováci zaň zaplatili 3,25 milióna eur. Ku kúpe a podpisu zmluvy s Turistickým združením Innsbruck ako hlavným akcionárom a obcami Götzens a Mutters došlo ešte 16.decembra 2020.

Stredisko prevzala od 1. mája. Informoval o tom dnes prostredníctvom tlačovej správy jej hovorca Marián Galajda. TMR zvíťazilo vo výberovom konaní pod dohľadom švajčiarskej poradenskej spoločnosti, do ktorého sa zapojilo jedenásť záujemcov z Rakúska a zahraničia. "Na prvý pohľad nejde o veľký obchod, navyše, prišiel v čase, v ktorom sme ešte netušili ako katastrofálne dopadne zimná sezóna, a že budeme musieť prepúšťať,“ uviedol predseda predstavenstva TMR Igor Rattaj. Do strediska sa podľa jeho slov rozhodli vstúpiť pre perspektívu jeho prepojenia so susediacim strediskom Axamer Lizum a možnosti budúceho napojenia na ďalší ľadovec. Stredisko lyžiarom ponúka viac ako 15 kilometrov zjazdoviek v dĺžke od 700 do 4 200 metrov. K dispozícii sú dve 8-miestne kabínkové lanovky, jedna 4-sedačková lanovka, lyžiarsky vlek a dva dopravné pásy pre najmenších lyžiarov. V lete ponúka možnosti turistiky, horolezectva a horskej cyklistiky. Spoločnosť Tatry mountain resorts, a. s., pôsobí v oblasti cestovného ruchu v strednej a východnej Európe. Vlastní a prevádzkuje horské strediská, zábavné parky, golfové rezorty, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy