Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Plán obnovy Slovenska by mohla verejnosť uzrieť už čoskoro. Podľa Fica vláda strápňuje prezidentku
Zdielať na

Plán obnovy Slovenska by mohla verejnosť uzrieť už čoskoro. Podľa Fica vláda strápňuje prezidentku

BRATISLAVA / Plán obnovy Slovenska by mohla verejnosť uzrieť do konca týždňa. Tajomný dokument, ktorý záhadne unikol do médií, dnes komentovala prezidentka Zuzana Čaputová. Podľa nej je priveľmi obšírny. A opozičný politik Robert Fico vyhlásil, že vláda stále nič nemá a strápňuje prezidentku.

O pláne obnovy, o ktorom vláda najprv vyhlásila, že ho bude komunikovať celé leto, potom v strede septembra, a ktorého nástrel len unikol do médií, prišiel informovať prezidentku minister financií. "Dokument je zatiaľ síce veľmi široký, ale postihuje všetky dôležité oblasti," vyjadrila sa prezidentka Zuzana Čaputová. 

Konkrétne body sme sa ale opäť nedozvedeli. "Už je v poslednej fáze, sú tam len gramatické a grafické úpravy, rád by som ho zverejnil tento týždeň," prisľúbil minister financií Eduard Heger. Ten s Veronikou Remišovou opakujú, že to všetci zle pochopili, že plán sa nemá odovzdať do Bruselu do polovice októbra. "Od 15. októbra môžme predkladať naše návrhy Európskej komisii," spresnila Remišová.

Niečo úplne iné si myslí opozícia, či europoslanci, ktorí postup vlády kritizujú. Podľa Roberta Fica takto vláda dostala prezidentku do trápnej situácie. "Pretože hovorila o veciach, o ktorých buď nemala žiadne informácie, alebo mala informácie, ktoré boli absolútne zavádzajúce," hovorí Fico. 

Na stredoeurópskej konferencii o energetike bola reč o tom, čo vieme už roky - že musíme byť zelenší a efektívnejší. "Pitná voda, čisté a zdravé ovzdušie, odpadové hospodárstvo a klíma," poukazuje Remišová. Podľa odborníka na energetiku nás čaká naozaj veľa práce a času vôbec nie je nazvyš. "Môže byť problém koordinácia jednotlivých rezortov, keďže energetika leží na prieniku ministerstva hospodárstva, životného prostredia a taktiež nového ministerstva investícií," povedal Radovan Potočár z Energie - portal.sk. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy