Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rebríček najlepších firiem Slovenska. Ktorá banka a poisťovňa zvíťazila?
Zdielať na

Rebríček najlepších firiem Slovenska. Ktorá banka a poisťovňa zvíťazila?

BRATISLAVA / Nestoja na koncertných pódiách a nežnú ovácie od fanúšikov. No aj napriek tomu sú v tom, čo robia, hviezdy. Investujú do biznisu a zamestnávajú tisíce ľudí na Slovensku. Ich snahu si už niekoľko rokov všíma Týždenník Trend. A aj tentoraz zverejnil zoznam najlepších zo sveta podnikateľov, bánk a poisťovní za rok 2018.

Už po 21-krát dostali ocenenia tie najúspešnejšie firmy. Slovo úspech nie je v hodnotení vôbec náhodné. Hodnotitelia neposudzovali to, kto ponúka najlepšie služby a produkty, ale kto si posilnil postavenie na trhu, zvýšil výkonnosť a ziskovosť. "Tieto firmy si zaslúžia veľké ocenenie za to, že vlastnými silami, transparentne v zásade sa snažia napredovať a robiť svoj vlastný biznis," vyjadrila sa k hodnoteniu reportérka týždenníka Trend Xénia Makarová. 

Zamestnanci Esetu chránia užívateľov internetu a aj svoje ceny si strážia ako oko v hlave. V kategórii firma roka sa víťazmi stali už po piatykrát. "Máme naozaj skvelých zamestnancov. To, čo si musíme naozaj chrániť je to, aby sme ich tých najlepších vedeli udržať medzi nami," povedal generálny riaditeľ firmy Eset Richard Marko. 

Na tomto sa zhodli všetci ocenení, bez dobrých zamestnancov by neboli dobré výsledky. "Podnikať v tejto oblasti, prinášať dobré riešenia pre ľudí, ktoré ich zaujmú a presviedčať ich, aby sa poistili nie je najľahšie, a aj preto si cením prácu mojich kolegov," vyjadril sa k oceneniu poisťovne člen predstavenstva Allianz Juraj Dlhopolček.  "Ja si myslím, že máme obrovské šťastie, že máme tých ľudí, ktorých máme vo firme," pokračoval konateľ firmy Martinus, manažér roka 2018 Michal Meško. 

Piatykrát po sebe zvíťazila, rok mala pauzu, aby sa po nej mohla vrátiť na prvé miesto. Banka roka Slovenská sporiteľňa tak, ako Peťo Sagan, ktorý podobným spôsobom získal na Tour de France Zelené tričko, si ide svoje preteky. "My ideme stále taký svoj vlastný pretek, niekedy ho vyhráme, niekedy ho tesne nevyhráme, ale stále si ideme to svoje tempo," skonštatoval generálny riaditeľ SLSP Peter Krutil. 

Automobilka ako daňovník roka a investor 

Najmladšia kategória Daňovník roka sa ujala najmä v automobilke Volkswagen, ktorá sa už po druhýkrát stala najväčším platiteľom daní a odvodov. "Podľa nás štát vie veľmi dobre, kam je potrebné tieto prostriedky investovať. Oblasťami, ktorým by sa mal prioritne venovať je vzdelávanie a infraštruktúra," usúdil riaditeľ Volkswagen Slovakia Ralf Sacht.

Automobilový priemysel ovládol aj kategóriu investor roka. "V najbližších mesiacoch chceme zamestnať 850 ľudí," dodal prevádzková riaditeľ Jaguar Land Rover Alexander Wortberg. 

Pozrite sa, ako sú na tom slovenské nemocnice. Toto je rebríček hodnotení: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy