Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Posledný termín na odovzdanie daňového je za dverami
Zdielať na

Posledný termín na odovzdanie daňového je za dverami

BRATISLAVA / Na podanie odložených daňových priznaní zostáva čas už len do pondelka. Táto povinnosť sa týka tisícok subjektov, ktoré mali v minulom roku aj príjmy zo zahraničia a v riadnom termíne požiadali o najdlhší – až šesť mesačný odklad.

Nakoľko koniec mesiaca pripadá na víkend, oneskorení daňovníci majú možnosť splniť si svoju povinnosť ešte aj v pondelok do polnoci 2. októbra. Podať ho môžu osobne, prostredníctvom posty, alebo elektronicky. 

S podaním daňového priznania zároveň súvisí aj povinnosť zaplatiť celú daň. "V prípade, že daňovník nemá všetky podklady od svojich zamestnávateľov zo zahraničia, nie je možné túto lehotu už predĺžiť. Preto navrhujem, aby daňové priznanie aj tak poslali a potom dokorigovali túto svoju daňovú povinnosť prostredníctvom podaného dodatočného daňového priznania," radí špecialistka na dane a odvody Alica Orda Oravcová.

Daňové úrady nebudú mať predĺžené úradne hodiny, preto je dobré nenechávať si to na poslednú chvíľu. Tí, ktorí priznanie nepodajú hrozí pokuta až do výšky 16 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy