Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pri Dobrohošti našli telo ekonóma Filka, potvrdila polícia
Zdielať na

Pri Dobrohošti našli telo ekonóma Filka, potvrdila polícia

DOBROHOŠŤ / Pri obci Dobrohošť v okrese Dunajská Streda našli v stredu telo ekonóma Martina Filka. Informáciu pre televíziu JOJ potvrdila polícia. Identifikoval ho kamarát, ktorý s ním sedel v kanoe.

Telo našli v stredu krátko po deviatej hodine, členovia Komplexnej centrálnej záchrannej služby v Gabčíkove.

Už oblečenie naznačovalo, že by mohlo ísť o nezvestného šéfa Inštitútu finančnej politiky ministerstva financií. Zodpovedalo tomu totiž oblečenie, ktoré mal ekonóm v osudný deň.

V hre post ministra

"Môžem potvrdiť, že záchranári vylovili mužské telo, v súčasnosti sa čaká na obhliadajúceho lekára a polícia zisťuje totožnosť," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Hlavného ekonóma, ktorý bol v hre aj o nomináciu na post ministra zdravotníctva, identifikoval podľa informácií televízie JOJ známy, ktorý bol s ním v kanoe.

Nezvestný od Veľkej noci

Krátko pred poludním polícia potvrdila, že ide o 35-ročného ekonóma Martina Filka. "Môžem oficiálne potvrdiť, že bolo v doobedných hodinách nájdené mužské telo. Kamarát ho opoznal a môžeme povedať, že to je stopercentne menovaná osoba, pán Filko," Jozef Olekszy z Odboru poriadkovej polície.

Martin Filko bol nezvestný od Veľkonočného pondelka. Spolu s kamarátom sa prevrátil na kanoe na Dunaji v Bratislave, tomu sa podarilo zachrániť.

Na mieste bol reportér Juraj Hajdin:

Najčítanejšie správy