Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovákom miznú z účtov peniaze! Stopy vedú do Mexika
Zdielať na

Slovákom miznú z účtov peniaze! Stopy vedú do Mexika

Predstavte si, že vás prebudí SMS oznamujúca výber z bankomatu. Z vášho účtu odišli peniaze, no vy ste nič nevyberali. Takúto skúsenosť malo dnes ráno množstvo Slovákov. Išlo o klientov jedného z najväčších finančných domov v krajine.

Ste obeť? Pošlite nám foto či video, napíšte. Ďakujeme!

Peniaze zmizli počas tohto víkendu. Potvrdilo sa, že išlo o podvod, ktorého stopy vedú podľa všetkého do Mexika. Problém sa týka Tatrabanky.

„V dňoch medzi 15. a 17. februárom sme zaznamenali pokus o zneužitie platobných kariet klientov," povedala hovorkyňa banky Marína Smolková. Páchateľ alebo páchatelia využili bankomaty inštitúcií, ktoré nepatria pod Tatrabanku. 

Posledné informácie hovoria o tom, že ide o klientov z celého Slovenska. O akú sumu sa presne jedná banka zatiaľ nešpecifikovala. Počítať sa však zrejme bude v niekoľkých tisíckach eur. Účty niekto vyberá z Mexika. Suma sa vráti klientom naspäť na účet do niekoľkých dní.

Banka to zvládla...

Zatiaľ je otázne, koľko ľudí prišlo o peniaze a o akú sumu ide. Banka však veľmi rýchlo zvládla situáciu. A to vďaka tzv. RISK MONITORINGU. Zjednodušene povedané, v prípade podozrivých operácií a výberov volajú pracovníci finančného domu klientom. S jednoduchou otázkou - naozaj ste realizovali tento výber?

"Radi by sme klientov ubezpečili, že situáciu riešime a odcudzená suma im bude vrátená v plnej výške v čo najkratšom čase," dodala hovorkyňa. 

Podobný prípad televízii JOJ potvrdila aj ČSOB. Jej klient prišiel o peniaze v Austrálii. Išlo o 160 €.

Banka vie o udalosti, všetky okolnosti sú v štádiu preverovania a prešetrovania rozsahu a ďalších súvislostí. Následne banka podá aj trestné oznámenie.
Podobné prípady však zaznamenali aj ďalšie banky. Slovenská sporiteľňa zaznamenala dva a VÚB banka tri neoprávnené výbery.

Viac informácií v Novinách o 19:30!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy