Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Milióny, ktoré nikto nechce. Stačí si pre ne prísť
Zdielať na

Milióny, ktoré nikto nechce. Stačí si pre ne prísť

Napriek tomu, že sa sťažujeme na nedostatok peňazí, sme my Slováci naozajstní boháči. Na anonymných vkladných knižkách sa totiž pohybujú milióny eur, ktoré akoby nikto nechcel. Pritom stačí tak málo – prísť si po ne.

Len do konca roka

Možno aj vy patríte k ľuďom, ktorí ešte stále majú na vkladných knižkách nejaké to euro. Čas na ich vybratie máte do konca roka, inak peniaze prepadnú v prospech štátu. Postup, ako sa k nim dostať pritom nie je ani veľmi zložitý. O vyplatenie treba požiadať osobne alebo prostredníctvom splnomocneného zástupcu banku. Stačí vyplniť žiadosť o výplatu zostatku a do 90 dní by ste mali peniaze dostať na účet.

27 miliónov eur

Vyše 27 miliónov eur – to je suma, ktorú Slováci ešte stále držia na anonymných vkladných knižkách. Vyzerá to, akoby sme o tieto peniaze ani nemali záujem. Napriek predĺženia termínu na ich vybratie do konca roka 2013 to s majiteľmi veľmi nepohlo a banky tak nemusia čeliť tlaku nedočkavcov.

Nemáme záujem

V priebehu minulého roka bolo vyplatených viac ako 700 000 eur, čo však predstavuje len malé percento z týchto prostriedkov. Dôvody sú rôzne, v niektorých prípadoch došlo aj k úmrtiu majiteľov, prípadne mohol knižku stratiť, alebo ide o malú sumu a tým sa o to nestarajú.  Najväčšie sumy si už síce ľudia dávno vybrali, no na účte štátnych finančných aktív naďalej zostáva celkom zaujímavá čiastka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy