Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Darované Vianoce: Vychovávajú ju starí rodičia a chcela vystupovať na veľkom pódiu. TV JOJ jej to splnila
Zdielať na

Darované Vianoce: Vychovávajú ju starí rodičia a chcela vystupovať na veľkom pódiu. TV JOJ jej to splnila

REVÚCA / V dnešnom príbehu spoznáte obetavých starých rodičov z Revúcej, ktorí aj napriek dôchodkovému veku pracujú, aby mali za čo vychovávať svoje dve vnúčatá. Po smutných okolnostiach Martinke a Timovi hrozilo, že skončia v náhradnej starostlivosti. Babička s dedkom sa statočne zhostili rodičovských povinností a nedovolili, aby sa rodina rozdelila. Takto pred Vianocami sme sa spolu s anonymným darcom z Košíc rozhodli, že im urobíme radosť a splníme veľké sny.

Nie každý sa môže v živote stať úspešným umelcom. No veľmi dobre to má našliapnuté Martinka z Revúcej. Jej osud nebol príliš jednoduchý, no starí rodičia ju vedú k tomu, čo najviac miluje, čo je hudba. Jej najväčším snom je postaviť sa na ozajstné pódium pred publikum. "Ja som kilometre kilometre nabehala na aute, vozila som ju do hudobnej a naspäť," povedala jej starká Viera Csutorová. 

Starí rodičia by dali Martinke a jej bratovi Timovi aj to posledné. Pre smutné okolnosti ich majú v opatere už od útleho detstva. "Možno sme nemali toho veľa, ale vždy pre nás chcel to najlepšie," povedala Martinka, ktorá spomína na svojho otca. V rodine nikdy nepovedia jedno slovo - mama. "Dievčatko malo 2,5 roka a nechala ju na ulici," povedala starká. Po istom čase prišla ďalšia krutá rana - otec detí tragicky zahynul. Je tomu už 11 rokov. 

Starí rodičia by vnúčatám zniesli aj modré z neba. A keďže majú v rodine všetci radi hudbu, pozvali sme ich na koncert nášho kamaráta Ondreja Kandráča v Poprade, no s jedným háčikom. Martinka vystúpi na pódiu s ním. Rodina chcela ísť na jeho koncert, len ho nestihli. Teraz to stihli aj s Martinkiným vystúpením.

Výsledok musia posúdiť starí rodičia a učitelia hudobnej. "Úžasné, že sa tak rýchlo naučila slová, lebo tým, že to bolo všetko tak na rýchlo, tak to bolo veľmi dobré," povedala jej učiteľka spevu Henrieta Hamarová. A aby to bolo na Vianoce dokonalé, k anonymnému darcovi sa pridali aj Kandráčovci. "Za nás všetkých, od našich priateľov z jedného popradského hotela, vám venujeme pobyt vo wellness s večerou, aby ste si trochu oddýchli," povedal na pódiu Ondrej Kandráč. 

Vďaka darcovi z Košíc si to zas užili pri stromčeku. "Odteraz nemám problémy chodiť na nákup do obchodu," povedal jej brat Timotej. Pre Martinku to boli Vianoce, o akých ani len nesnívala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy