Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Darované Vianoce dorazili aj na Kysuce. Dojaté neboli len deti, ale aj otec
Zdielať na

Darované Vianoce dorazili aj na Kysuce. Dojaté neboli len deti, ale aj otec

ČADCA / Anonymný darca z Košíc myslí aj na deti z Kysúc. Vďaka nemu dostali darčeky, o akých sa im naozaj ani nesnívalo, aj dve dievčatá. Spolu s rodičmi žijú v časti Milošová v Čadci. Keď štáb TV JOJ u nich nakrúcal, otec rodiny celý čas plakal od dojatia a neustále ďakoval za Darované Vianoce.

Rodina býva hlboko v horách. K ich starému schátralému domu vedie iba lesná cesta. Horské bicykle teda dievčatká využívajú nielen na šport, ale najmä ako praktický dopravný prostriedok.

Keďže je vonku sneh, bicykle odložili do spálne a vymenili ich za sánky. Aby im pri sánkovaní nebola zima, dostali teplé oblečenie. Vetrovky či nohavice však budú určite rady nosiť aj do školy. Hneď si ich vyskúšali. Staršia sestrička Lucka starostlivo dohliadala na Natálku a pomáhala jej pri obliekaní. "Je to pre nich úplne prekvapenie, to si nevedeli ani len predstaviť," vraví dojatý otec. 

Mama Jarka pred tromi mesiacmi zohnala robotu v textilnej fabrike. Jej muž je chorý, preto nemôže pracovať. Je vlastne otcom v domácnosti. Žijú v biede, no láska im nechýba. Spolu sa tešia z toho, že konečne vedia, ako vyzerajú štedré Vianoce.

Darované Vianoce prišli aj do iných rodín: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy