Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zastropovanie cien vybraných potravín na 3 mesiace je tu
Zdielať na

Zastropovanie cien vybraných potravín na 3 mesiace je tu

BRATISLAVA / V pondelok 20. marca začína platiť zastropovanie cien vybraných potravín na obdobie troch mesiacov. Podľa pekárov, cukrárov a cestovinárov si vláda, ako aj obchodné reťazce robia z ľudí dobrý deň. V priebehu posledných dní pred podpisom dohody zaznamenali neodôvodnené zdraženie ich výrobkov.

Udialo sa to vraj najmä na pultoch viacerých zahraničných reťazcov a zdražovanie dosiahlo takmer 10 percent. Zastropovanie cien sa celkovo týka 400 potravín. "Nebudeme akceptovať žiadne vysávanie našich rozpočtov špekulatívnymi praktikami dodávateľov energií, nenásytnými obchodnými reťazcami či populistickými návrhmi politikov," vyhlásil ​predseda predstavenstva zväzu pekárov, cestovinárov a cukrárov SR Milan Lapšanský.

"My ako ministerstvo sme sa pre prehľadnosť spotrebiteľa rozhodli, že sa bude používať logo – Protiinflačná garancia, ktoré bolo zo strany všetkých obchodných reťazcov akceptované. Verím, že takto pomôžeme najmä nízkopríjmovým skupinám obyvateľstva niesť náraz ostatných nákladov," informoval poverený riadením ministerstva pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽaNO).

Najčítanejšie