Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pellegrini o očkovaní: Vláda z ľudí robí rukojemníkov vo vlastnom štáte
Zdielať na

Pellegrini o očkovaní: Vláda z ľudí robí rukojemníkov vo vlastnom štáte

BRATISLAVA / Hlas-sd kritizuje to, že vláda delí ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných. Pellegrini tiež poukazuje na to, že v demokratickom štáte majú občania právo na slobodu pohybu a možnosť výberu, kde budú pracovať a žiť.

Strana Hlas-sd označuje zatváranie hraníc ako vojnu vlády s občanmi Slovenskej republiky. "Uzavretie hraničných priechodov štrkom a betónovými zátarasmi patrí do obdobia studenej vojny a nie ako riešenie pandémie medzi dvomi spriatelenými krajinami," uviedol predseda strany Peter Pellegrini.

Pellegrini poukazuje na to, že v demokratickom štáte majú občania právo na slobodu pohybu a možnosť výberu, kde budú pracovať a žiť. "Pendleri majú rovnaké práva ako ostatní občania, a preto zatváranie malých hraničných priechodov je obmedzovanie ich slobody," povedal. Hlas kritizuje kroky vlády a neuznáva to, aby ľudia boli nútení k očkovaniu. "Je to neschopnosť vlády, ktorá riešenie vidí len v očkovaní. Všetci ľudia majú právo výberu, a preto by nemali byť diskriminovaní," uviedol Pellegrini. 

Hlas-sd vidí nezmysel v tom ľudí rozdeľovať na očkovaných a nezaočkovaných. "Mali by sme ľudí chrániť pred príchodom chorých, keďže prenášačom môže byť aj zaočkovaný človek," povedal. Peter Pellegirini vyzýva premiéra a ministra zdravotníctva, aby prestali s deľbou ľudí. "Občania by sa mali očkovať lebo chcú chrániť svoje zdravie a nie preto, že tak musia urobiť," uviedol. 

"Takéto manévre spôsobujú spory a rozbroje medzi dvomi skupinami, tí čo zaočkovaní sú a tí čo nie sú. Je to na každého slobodnej voľbe či s abude chrániť očkovaním alebo pravidelným testovaním, to ale nie je dôvod na rozdeľovanie obyvateľstva," uviedol. Hlas hovorí aj o tom, že nie je možné z výsledku antigénového testovania vystaviť covid pas. "Je to neschopnosť tejto vlády, ktorá z ľudí robí rukojemníkov vo vlastnom štáte," povedal Peter Pellegrini. 

Najčítanejšie