Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krajčí zdôraznil, že počet hospitalizovaných prestal rásť. Bratislavský župan upozorňuje, že treba konať
Zdielať na

Krajčí zdôraznil, že počet hospitalizovaných prestal rásť. Bratislavský župan upozorňuje, že treba konať

BRATISLAVA / Za včerajší deň pribudlo 1 665 pozitívne testovaných ľudí formou PCR testov. Je to vyše pätina zo 7913 včera vykonaných testov. Na Jednotkách intenzívnej starostlivosti je 99 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 112.

Kým minister zdravotníctva zdôraznil, že počet hospitalizovaných konečne prestal rásť, bratislavský župan zasa upozorňuje, že treba konať. Aby dobre fungovala aj zdravotná starostlivosť pre ľudí, ktorí koronavírus nemajú.

Vyše 21% z včera ukončených testov bolo pozitívnych. Najviac pozitívne testovaných hlási Žilinský kraji, najmenej Košický a Bratislavský. Pre ministra je však dobrou správou, že počet hospitalizovaných nateraz prestal rásť."Máme zhruba okolo 1800 hospitalizovaných pacientov, teda vďaka bohu nám to nerastie," hovorí minister zdravotníctva marek Krajčí. 

Dnes do oficiálnych štatistík nepribudli žiadne potvrdené úmrtia, no napríklad vranovská nemocnica hlási len za posledných 24 hodín 6 úmrtí pacientov, ktorí boli pozitívne testovaní a čaká sa na pitvu."Tie úmrtia sú zhruba odzrkadlením situácie pred mesiacom a v súčasnosti zhruba 30 ľudí denne žiaľ zomiera, ktorí boli pozitívne testovaní," tvrdí Krajčí.

Aktuálny počet infikovaných zdravotníkov je 2 725, z toho je 2 107 nákaza mimo pracoviska. V záujme ochrany personálu aj pacientov budú antigénové testy vo všetkých nemocniciach samozrejmosťou a pri dlhšie hospitalizovaných sa budú opakovať. Pravidelne pretestovaní budú pacienti aj zamestnanci.

Napriek tomu, že v ružinovskej nemocnici testujú pacientov pri nástupe do nemocnice antigénovými testami a pravidelne sú testovaní aj zamestnanci, nákaza tu prepukla aj tak na internom oddelení. Zdroj nákazy nepoznajú, ochorenie na oddelení odhalili až keď jeden pacient prejavoval príznaky

Nemocnica nemusela využiť možnosť poslať do práce 21 bezpríznakových zdravotníkov z tohto oddelenia, všetci sú doma a o pacientov sa starajú zdravotníci z iných oddelení.
 

Najčítanejšie