Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krajina prechádza druhou vlnou pandémie koronavírusu
Zdielať na
Noviny.sk

Krajina prechádza druhou vlnou pandémie koronavírusu

SOUL - Zdravotnícki predstavitelia v Južnej Kórei sa domnievajú, že krajina prechádza druhou vlnou pandémie koronavírusu, a to aj napriek relatívne nízkemu počtu zaznamenaných prípadov. Južná Kórea bola vzorom úspechu v boji s ochorením COVID-19, teraz však očakáva, že pandémia bude pokračovať ešte ďalšie mesiace.


Šéfka Kórejského centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC) Čong Un-gjong uviedla, že prvá vlna trvala do apríla. Od mája však začali pribúdať nové prípady, pričom infekcia sa šírila okrem iného v nočných kluboch v hlavnom meste Soul. Medzi týmito obdobiami počet denne zaregistrovaných prípadov klesol z takmer tisíc na nulu tri po sebe idúce dni.


V pondelok miestni predstavitelia oznámili, že za posledných 24 hodín zaznamenali 17 nových infekcií. Podľa Čong je tak jasné, že v krajine sa rozbieha druhá vlna koronavírusu koncentrovaná najmä v Soule a okolí, ktoré mali predtým len málo prípadov nákazy. Expertka zároveň predpokladá, že táto vlna ešte zďaleka nekončí. Starosta Soulu Pak Won-sun už varoval, že ak denný počet nakazených presiahne v priemere 30 prípadov, opäť zavedie prísne sociálne obmedzenia.


Južná Kórea zaznamenala svoj prvý prípad koronavírusu 20. januára. Odvtedy v krajine potvrdili nákazu novým vírusom u vyše 12-tisíc ľudí a 280 osôb mu podľahlo.

Najčítanejšie